: Στο Μαξίμου θα φτάσει σήμερα  η εισήγηση της Επιτροπής Βιοηθικής σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς.

Τι προβλέπει το πόρισμα

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το Μαξίμου έχει ζητήσει, να πάρει απόφαση η επιτροπή για το αν πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο για γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζομένους σε μονάδες υγείας και φροντίδας ηλικιωμένων.

Με βάση το ρεπορτάζ, το πόρισμα θα απαιτεί τον υποχρεωτικό στους υγειονομικούς και αυτό που μένει να φανεί είναι αν θα γίνει κάτι ανάλογο και σε άλλους κλάδους, όπως για παράδειγμα στους εκπαιδευτικούς.

Οι αποφάσεις για το κατά πόσο και για ποιους θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός θα ληφθούν από το Μέγαρο Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανοίξει την κουβέντα για τον υποχρεωτικό σε συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν από περίπου δέκα μέρες.

Αργότερα την ίδια μέρα, από το βήμα της Βουλής, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για το ιατρικό προσωπικό. 

Λίγες ημέρες αργότερα ο Στέλιος Πέτσας είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο να επεκταθεί ο υποχρεωτικός και σε άλλες ομάδες, όπως για παράδειγμα στους εκπαιδευτικούς. Τότε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είχε δηλώσει ότι αυτή η κουβέντα δεν πρέπει να είναι ταμπού.