: «Όσο χορηγούνται εμβόλια, τόσο θα μειώνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, ακόμη και εάν υπάρξει μόλυνση από την ινδική ή και άλλες, μελλοντικές, μεταλλάξεις», τόνισε ο καθηγητής της Οξφόρδης και επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης του ενέσιμου σκευάσματος Oxford/AstraZeneca, Σερ Άντριου Πόλαρντ.

Ο ίδιος επισήμανε ότι ο  αποτελεσματικότερος έλεγχος της υγειονομικής κρίσης θα έρθει με τη χορήγηση όλο και περισσότερων διατείνεται ο καθηγητής της Οξφόρδης και επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης του ενέσιμου σκευάσματος Oxford/AstraZeneca, Σερ Άντριου Πόλαρντ.

«Όσο χορηγούνται εμβόλια, τόσο θα μειώνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, ακόμη και εάν υπάρξει μόλυνση από την ινδική ή και άλλες, μελλοντικές, », τόνισε ο καθηγητής, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι ο κορωνοϊός δεν θα εξαλειφθεί ποτέ.

Σε αυτό το σημείο, επεσήμανε ότι η πανδημία, αν και δεν θα τελειώσει, δεν θα προκαλεί καταστροφικές συνέπειες εάν εμβολιάζεται ο κόσμος.

Το σημαντικό είναι, δήλωσε, τα εμβόλια να σπάσουν τη σύνδεση μόλυνσης-θανάτων και όσοι προσβάλλονται από τον ιό να μην νοσούν βαριά.

Εκτίμησε, ακόμη, ότι θα υπάρξουν και άλλα στελέχη του κορωνοϊού που θα κυκλοφορήσουν μέσα στα επόμενα χρόνια, επομένως τα εμβόλια θα πρέπει να ανανεώνονται.

«Εάν υπάρξει υψηλή θωράκιση στο επίπεδο της αποφυγής νοσηλείας, παρά τη διασπορά του κορωνοϊού, το παγκόσμιο σύστημα υγείας θα έχει ξεπεράσει την κρίση», κατέληξε ο καθηγητής, εστιάζοντας στη σημασία των εμβολιασμών που προστατεύουν από την ινδική μετάλλαξη.

Δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι ο κόσμος θα πρέπει να μάθει να ζει με τον κορωνοϊό ακόμη και μετά τον .