ΥΠΕΣ: ‘Ερχονται αλλαγές που διευκολύνουν την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔06/03/2018 - 21:00 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Δύο βασικές αλλαγές που απλοποιούν τη διαδικασία απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας οι οποίες θα αποτυπωθούν σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, θα ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και ο Ειδικός Τομεακός Γραμματέας Ιθαγένειας, Λάμπρος Μπαλτσιώτης. Όπως είπαν:

-Η πρώτη αλλαγή αφορά τη βάση με τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις που καλούνται να δώσουν οι υποψήφιοι, καθώς έχουν εκφρασθεί πολλά παράπονα. Γι’ αυτό το λόγο οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε 30 από 300 ερωτήσεις που θα αναρτηθούν σύντομα στην σχετική πλατφόρμα, από τις οποίες θα πρέπει να απαντήσεις τις 20.

-Η δεύτερη έχει να κάνει με τους 50.000 αλλοδαπούς που βρίσκονται επί πολλά χρόνια στην Ελλάδα, και παρόλα αυτά αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με τη γραφειοκρατία λόγω έλλειψης των απαραίτητων εγγράφων. Γι’ αυτούς θα θεσμοθετηθούν δύο νέες άδειες, αορίστου χρόνου και πολυετούς διάρκειας, με βάση τις οποίες αφενός θα διευκολύνονται στις συναλλαγές τους με τη Διοίκησης και αφετέρου θα μπορούν να αιτηθούν για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.

Loading...


  • europalso   ideascentral