Η Μέρκελ ετοιμάζεται να "καταδώσει" στη Λαγκάρντ, Τόμσεν-Βελκουλέσκου – Είναι άχρηστοι, κάνουν λάθη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔18/02/2017 - 12:03 | Author: Newsroom Ipaidia

Τα αδικαιολόγητα και καθοριστικά σφάλματα του ΔΝΤ στο ελληνικό ζήτημα βρίσκονται στα χέρια της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελας Μέρκελ, που θα τα παρουσιάσει στην διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια συνάντησή τους την Τετάρτη στο Βερολίνο.

Την αποκάλυψη αυτή κάνει σήμερα Σάββατο η εφημερίδα Αληθινές Ειδήσεις.

Στο αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας με το έγγραφο της έκθεσης – σοκ, το «μαύρο πρόβατο» αυτής της «μαύρης βίβλου» δεν είναι άλλος από τον Πολ Τόμσεν, που πλέον μετράει μέρες ως εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ευρώπη, καθώς του καταλογίζονται «αδικαιολόγητα» σφάλματα και «περίεργες» εμμονές και μεθοδεύσεις.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πρωτοσέλιδο:
Η χαοτική διαφορά στις εκτιμήσεις ως προς την πολιτική που πρέπει να εφαρμοστεί για την Ελλάδα μεταξύ ∆ΝΤ και ευρωπαϊκών θεσμών αποκαλύπτεται σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που φέρνουν στο φως οι «Ειδήσεις».

Σύμφωνα με την έκθεση, τα πρόσθετα μέτρα που απαίτησε το ∆ΝΤ από την Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδώσουν και στην πραγματικότητα είναι εντελώς άχρηστα, διότι ο Πολ Τόμσεν, η Ντέλια Βελκουλέσκου και οι άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Ταμείου έχουν υποπέσει σε σωρεία λαθών, κακών υπολογισμών, ασαφειών και αντιφάσεων κατά τη συγγραφή της περίφημης έκθεσης του ∆ΝΤ για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το έγγραφο βρίσκεται ήδη στα χέρια των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ενόψει και του Eurogroup της ∆ευτέρας.

Πηγή κειμένου:

tribune.gr

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso