Γεωργιάδης: Στόχος να κρατήσουν τα εστιατόρια το 80% της χωρητικότητάς τους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔11/05/2020 - 20:00 | Author: Newsroom Ipaidia

Ολοκληρώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η μελέτη για την οργάνωση των χώρων των εστιατορίων με τις προβλεπόμενες αποστάσεις, σύμφωνα με το tweet του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

«Με τον υφυπουργό Νίκο Παπαθανάση το Σάββατο ολοκληρώσαμε την μελέτη της οργανώσεως του χώρου των εστιατορίων, με τις προβλεπόμενες αποστάσεις. Στόχος η διατήρηση του 80% της προηγούμενης δυναμικότητας. Όλα θα πάνε καλά. Ευχαριστώ και τους εθελοντές μας για την βοήθεια τους».

Σε πρωινή συνέντευξη του υπουργού στον ΑΝΤ1 ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι τις επόμενες μέρες θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα από την πρώτη φάση της σταδιακής άρσης των μέτρων κι ανάλογα με τις εισηγήσεις των ειδικών θα δούμε αν μπορούμε να πάμε πιο γρήγορα το χρονοδιάγραμμα της άρσης των μέτρων.

Με τον @npapathanasis το Σάββατο ολοκληρώσαμε την μελέτη της οργανώσεως του χώρου των εστιατορίων, με τις προβλεπόμενες αποστάσεις. Στόχος η διατήρηση του 80% της προηγούμενης δυναμικότητας. Όλα θα πάνε καλά. Ευχαριστώ και τους εθελοντές μας για την βοήθεια τους. pic.twitter.com/x5YLeceueH

— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) May 11, 2020

Σχολιάζοντας τις εικόνες με τους πολίτες να κατακλύζουν τους δημόσιους χώρους, είπε πως είναι κατανοητό να αισθάνονται πιεσμένοι μετά την καραντίνα και έχουν τα δίκια τους, αλλά θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες για να μην υπάρχον πισωγυρίσματα.
Όπως τόνισε από σήμερα επιστρέφουν στις δουλειές τους περίπου 260.000 εργαζόμενοι κι αυτό αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στη τήρηση των μέτρων.
Για τις μετακινήσεις στα νησιά τόνισε ότι θα προηγηθούν τα μεγάλα νησιά και θα ακολουθήσουν τα μικρότερα, όπου δεν υπάρχουν νοσοκομεία.
Αναφορικά με την αποζημίωση ειδικού σκοπού ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως θα δοθεί στις αρχές Ιουνίου και όσο πιο γρήγορα γίνεται καθώς υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατία καθώς σε αυτή τη φάση, η διαδικασία είναι πιο σύνθετη.
Ο υπουργός υπογράμμισε ότι το 2020 θα είναι μια πρωτόγνωρα δύσκολη χρονιά, αλλά η κυβέρνηση θα εργαστεί σκληρά για να αμβλύνει τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης.
Για τα σενάρια πρόωρων εκλογών είπε κατηγορηματικά ότι η σχετική συζήτηση είναι χαμένος χρόνος κι αυτό που επείγει είναι η επίλυση των προβλημάτων των πολιτών. Επισήμανε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν με χαιρεκακία περιμένει να υπάρξει μεγάλη ύφεση για να πληγεί η κυβέρνηση. Σε ότι αφορά δε την ύφεση είπε ότι η πρόβλεψη για το ύψος της είναι αδύνατη αυτή τη στιγμή.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: