Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Γιώργος Γεωργαντάς αποκάλυψε τις λεπτομέρειες του σχεδίου αποστολής σε μη εμβολιασμένους προκειμένου να πεισθούν να προχωρήσουν στον .

Απαντώντας στην κριτική που ασκείται για τα προσωπικά δεδομένα καθώς SMS αναμένεται να σταλεί σε περίπου 400.000 μη εμβολιασμένους τα στοιχεία των οποίων έδωσε η ΗΔΙΚΑ, ο κ. Γεωργαντάς εξήγησε ότι «οδηγός» θα είναι η άυλη συνταγογράφηση.

«SMS θα σταλούν μόνο σε όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και κατά κανόνα είχαν κλείσει κάποιο ραντεβού για εμβολιασμό, που δεν υλοποιήθηκε» είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 ο κ. Γεωργαντάς προσθέτοντας ότι εκκρεμεί η έκδοση μιας κοινής υπουργικής απόφασης.

Ο κ. Γεωργαντάς προσέθεσε ότι «στην άυλη συνταγογράφηση είναι εγγεγραμμένοι περίπου 2,5 εκατομμύρια πολίτες, από τους οποίους περίπου 400.000 δεν έχουν . Σε αυτούς, στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής, θα γίνει μια υπόμνηση μέσω SMS».

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν θα είναι καθημερινή αυτή η ενημέρωση, θα έχει μια περιοδικότητα. Θα είναι ένα υπενθυμιστικό μήνυμα για την υγεία του ιδίου και του συνόλου, μόνο καλό θα κάνει» υποστηρίζοντας ότι ακόμη και 1-2 στους 5 που δεν έχουν εμβολιαστεί, αν παρακινηθεί από τα sms, μόνο όφελος θα υπάρξει.

Μιλώντας για όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί με δύο δόσεις κατά του κορονοϊού είπε ΄τι όσον αφορά την τρίτη δόση «ήδη αποστέλλονται sms σε όσους είναι άνω των 50 ετών». «Με το SMS υπενθυμίζεται η δυνατότητα να γίνει η τρίτη, η λεγόμενη αναμνηστική δόση του , έναντι του κορονοϊού. Ισχύει το ίδιο και για όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ανεξαρτήτως ηλικίας» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργαντάς.

Όπως είπε, μάλιστα, παρόμοιο SMS υπενθύμισης θα σταλεί και σε όσους έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

O Γιώργος Γεωργαντάς ενημέρωσε, τέλος, ότι «περισσότεροι από 340.000 πολίτες έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου, ενώ παρατηρείται μια αυξημένη κινητικότητα. Είναι ήδη πάνω από το 30% όσων είχαν δικαίωμα να κάνουν την τρίτη δόση».