Γεννηματά: Το δικό μας σχέδιο στηρίζεται στην ανάπτυξη και όχι στην υπερφορολόγηση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔09/09/2018 - 21:53 | Author: Newsroom Ipaidia

Η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην τηλεόραση του «Σκάι» λίγη ώρα πριν μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για να επισκεφθεί τη ΔΕΘ, ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν «ισχυρή εντολή στο Κίνημα Αλλαγής για να αποφύγουμε από εδώ και πέρα τον διχασμό και την αντιπαλότητα».

Όπως εξήγησε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής στόχος είναι «μια προοδευτική διακυβέρνηση, ένα σχέδιο ελληνικής ιδιοκτησίας. Αυτό το χρωστάμε στον ελληνικό λαό. Ένα προοδευτικό σχέδιο που λέει πώς πυροδοτείται η ανάπτυξη, πώς αλλάζει ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα, πώς κερδίζω αξιοπιστία γιατί έχω μια ισχυρή κυβέρνηση με σχέδιο για τις αλλαγές, για την "επανάσταση" που χρειάζεται το κράτος. Σαρωτικές σημαντικές αλλαγές για έναν εποπτικό, ελεγκτικό ρόλο του κράτους που θα βάζει κανόνες. Όλα να φύγουν για τους δήμους και τις Περιφέρειες για να σταματήσει η γραφειοκρατία».

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι το αναπτυξιακό προοδευτικό σχέδιο, που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ τη Δευτέρα το βράδυ, δεν στηρίζεται στην υπερφορολόγηση αλλά στην ανάπτυξη, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να συμβάλουν στη απαιτούμενη συνεννόηση για να βγει οριστικά η χώρα από την κρίση. «Είναι αποφασισμένοι να συμβάλουν στην πολιτική σταθερότητα, στη βάση ενός σχεδίου με προοδευτικό πρόσημο που θα αλλάξει τους στόχους στη συμφωνία, θα βγάλει τη θηλιά από τον λαιμό του ελληνικού λαού, θα δώσει κίνητρα για ανάπτυξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα στηρίξει την ελληνική οικογένεια, θα δώσει δυνατότητες και προοπτική στα νέα παιδιά να μείνουν στον τόπο τους και να επιστρέψουν όσοι έχουν φύγει;», είπε η κ. Γεννηματά.

Σχολίασε επικριτικά τον Αλέξη Τσίπρα ότι εμφανίστηκε αμετανόητος και προκλητικός στη ΔΕΘ, συμπληρώνοντας ότι «πάγια πολιτική του είναι να μοιράζει φτώχεια και ψίχουλα στους πολίτες, ώστε να τους δημιουργεί την εντύπωση ότι τον χρειάζονται».

Ειδικότερα ,για τη μείωση των συντάξεων και τη θέση της κυβέρνησης ότι δεν χρειάζεται λόγω των θετικών επιδόσεων στην οικονομία, η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι η περικοπή των συντάξεων που «τώρα υπόσχεται ο πρωθυπουργός ότι θα εμποδίσει», ήταν μέτρο που η ίδια η κυβέρνηση προνομοθέτησε και έχει επανειλημμένα δεσμευθεί ότι θα εφαρμόσει. «Ο κ. Τσίπρας μας έχει δέσει χειροπόδαρα» όσον αφορά τις συντάξεις» ανέφερε χαρακτηριστικά και επεσήμανε: «ο πρωθυπουργός είναι δέσμιος των αποφάσεων που έχει πάρει και του μνημονίου που υπέγραψε». Πρόσθεσε ακόμη ότι το ζητούμενο είναι να καταργηθεί το μέτρο και όχι να γίνει ολιγόμηνη αναβολή της προσωπικής διαφοράς. Η κ. Γεννηματά διερωτήθηκε πώς ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για την πρώτη ΔΕΘ που θα γίνει μετά την εποχή της λιτότητας, τη στιγμή που μέτρα όπως η μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων έρχονται σε λίγους μήνες.

Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας λέει τη δική του αλήθεια, δηλαδή ψέματα. Μας συνήθισε όλα αυτά τα χρόνια. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή. Η παραχώρηση για τη μακεδονική εθνικότητα και τη γλώσσα είναι ανιστόρητη, δεν κλείνει παλιούς λογαριασμούς, αλλά ανοίγει καινούργιους. Αν ήταν απόφαση της Ελλάδας να παραχωρήσει εθνικότητα και γλώσσα το ζήτημα θα είχε λυθεί εδώ και πολλά χρόνια. Είτε από τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου που έκανε την ενδιάμεση συμφωνία και διόρθωσε τα λάθη στους χειρισμούς της κυβέρνησης της ΝΔ, είτε στη συνέχεια από τον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου. Εμείς αυτή τη συμφωνία δεν την ψηφίζουμε. Έχουν γίνει μεγάλα λάθη που ξεκίνησαν από τη δεξιά και τη ΝΔ και συνεχίζονται σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Loading...
  • europalso   ideascentral