Έρχονται 3.950 προσλήψεις σε νοσοκομεία και αστυνομία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔19/07/2019 - 09:41 | Author: Newsroom Ipaidia

Το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε ότι προχωρούν κανονικά οι προγραμματισμένες από το ΑΣΕΠ εντός του 2019. Ιδιαίτερα βαρύτητα, μάλιστα, δίνεται στις θέσεις που αφορούν το υπουργείο Υγείας, οι οποίες και κυμαίνονται στις 2450 χιλιάδες. Και αυτό, καθώς κρίνονται απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ως εκ τούτου, η απόφαση πάρθηκε ομοφώνως σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή των υπουργών Χρήστου Σταϊκούρα, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Βασίλη Κικίλια, Τάκη Θεοδωρικάκου και τον υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής Θοδωρή Σκυλακάκη, με θέμα τον προγραμματισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο εντός του προσεχούς εξαμήνου. Στην ίδια σύσκεψη συμφωνήθηκε να δρομολογηθούν άμεσα και να ολοκληρωθούν επίσης εντός του 2019, οι προσλήψεις 1.500 αστυνομικών για την ενίσχυση της ομάδας «Δίας» και την ανασύσταση της ομάδας «Δέλτα» της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι μία προεκλογική δέσμευση, η οποία σχετίζεται με την επιστροφή της ασφάλειας στους δρόμους και στην καθημερινότητα των πολιτών, ειδικά στο πολύπαθο κέντρο, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Μία εξίσου σημαντική σημερινή εξέλιξη είναι η πρωινή σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και 'Αμυνας (ΚΥΣΕΑ) στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι η επιλογή της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας (εισηγητής κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης), η ενημέρωση από τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας και η ενημέρωση αναφορικά με τη σύσταση της θέσης συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού (εισηγητής κ. Γ. Γεραπετρίτης). Πρόκειται για μια σημαντική καινοτομία, μιας και μέχρι πρότινος δεν υπήρχε στο πλευρό του πρωθυπουργού ανάλογος άνθρωπος επιφορτισμένος με τα θέματα εθνικής ασφαλείας. Να θυμίσουμε επίσης ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είχε ζητήσει και λάβει την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ Αριστείδη Ανδρικόπουλου την περασμένη Τρίτη, την ίδια ημέρα που ορκίστηκε υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Μεταξύ άλλων, σήμερα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον Μαργαρίτη Σχοινά. Μία μέρα μετά την επίσημη πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης να είναι ο Σχοινάς ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Κομισιόν. Πρόκειται για μία επιλογή που κρίθηκε ολίγον τι υπερκομματική. Μπορεί ο Μαργαρίτης Σχοινάς να υπήρξε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2007 έως το 2009, εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία. Διετέλεσε, όμως, αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής του πρόεδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο. Θήτευσε επίσης επικεφαλής του γραφείου του Κύπριου Επιτρόπου Μάρκου Κυπριανού, ενώ στη συνέχεια διορίστηκε εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θεωρήθηκε, μάλιστα, εκείνος που το 2015 έπαιξε κομβικό ρόλο ώστε να πείσει τον τότε πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ να στηρίξει την Ελλάδα για να μην βγει από το ευρώ. Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση Σχοινά-Μητσοτάκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία και με τη νέα πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εν μέσω όλων των παραπάνω, επέλεξε με ένα βίντεο σύντομης διάρκειας να απαντήσει και στις επικρίσεις που εξαπέλυσε η αντιπολίτευση σχετικά τα άτομα που επιλέχθηκαν και τοποθετήθηκαν στις θέσεις των γενικών και ειδικών γραμματέων της κυβέρνησης.

 

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso