Επικουρικές συντάξεις – Αναδρομικά: Πότε βγαίνει η απόφαση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔28/12/2020 - 16:50 | Author: Ανθή Ιωαννίδου

Συντάξεις: Στις 15 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η δίκη για τα αναδρομικά δώρων και τις επικουρικές συντάξεις. Δείτε στο ipaidia.gr τις λεπτομέρειες για την δίκη των Συνταξιουχικών Οργανώσεων,

Αναδρομικά: Στις 14 Ιανουαρίου και η δίκη για τους συνταξιούχους Δημοσίου

Σε λιγότερο από τέσσερις μήνες θα βγει η απόφαση, καθώς είναι θέματα που έχουν ήδη κριθεί, αναφέρει ο Λουκάς Αποστολίδης, δικηγόρος που χειρίζεται την αγωγή των συνταξιούχων. Στις 14 Ιανουαρίου θα γίνει δίκη και στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τους συνταξιούχους Δημοσίου. Από την έκβαση των εν λόγω υποθέσεων θα κριθεί αν και κατά πόσο η κυβέρνηση οφείλει να καταβάλλει νέο γύρο αναδρομικών. Υπενθυμίζεται πως όσοι πληρώθηκαν αναδρομικά για τη κύρια σύνταξή τους «έσβησαν» με την καταβολή αξιώσεις για επικούρηση και δώρα.

Συντάξεις: Πώς θα πληρωθούν αυξήσεις και αναδρομικά

Νίκη Κεραμέως για πανελλήνιες 2021 - Πότε ανοίγουν τα σχολεία

ΟΑΕΔ: Πότε λήγει η προθεσμία για το επίδομα 400 ευρώ - Ημερομηνία

«Η κρίση του ΣτΕ θα είναι πιλότος για όλες τις δίκες που θα ακολουθήσουν για τους 600.000 συνταξιούχους που έχουν προσφύγει. Το αν θα επεκταθεί σε όλους είναι πολιτική απόφαση», εξηγεί ο δικηγόρος Διονύσης Ρίζος, ειδικός σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης.

Τα αναδρομικά που δεν δόθηκαν και μπαίνουν τώρα στην κρίση του ΣτΕ αγγίζουν τα 2,5 δισ. ευρώ καθώς δυνητικά αφορούν 2,5 εκατ. συνταξιούχους. Αφορούν και τους χαμηλοσυνταξιούχους με συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ. Είναι τα κατηργημένα δώρα, δηλαδή 800 ευρώ για όλους, αλλά και οι μειώσεις του 2012 στις επικουρικές, για ένα 11μηνο.

Το ΣτΕ μπορεί να θέσει φραγμό και να δικαιώσει μόνο όσους έχουν προσφύγει δικαστικά. Σε κάθε περίπτωση, όποιο κι αν είναι το εύρος της δικαίωσης, αν αυτή προκύψει, θα πυροδοτήσει μια νέα δημοσιονομική βόμβα για τον κρατικό προϋπολογισμό.  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: