: Τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου θα γίνουν ανακοινώσεις αναφορικά με τη χορήγηση τρίτης δόσης για τον κορονοϊό στους άνω των 60 στην Ελλάδα .

Αναλυτικότερα, τη χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου για τον στους άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς θα ανακοινώσει τη Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών όπως προανήγγειλε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους

Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους «η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να όλο και περισσότεροι πολίτες» προσθέτοντας ότι «το εμβόλιο πρέπει να το κάνει κάποιος για να προστατευτεί ο ίδιος, τα πρόσωπα που αγαπάει και να χτιστεί το τείχος ανοσίας».

Αναφερόμενος στα εμβολιαστικά κέντρα ο κ. Θεμιστοκλέους είπε στα Παραπολιτικά FM ότι σήμερα λειτουργούν περισσότερα από 1.500 εμβολιαστικά κέντρα τα οποία μπορούν να αυξηθούν στα 2.800 συμπληρώνοντας ότι «οι αρνητές δεν θα πειστούν να κάνουν το εμβόλιο».

Νωρίτερα σήμερα η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη εκτίμησε ότι η τρίτη δόση θα πρέπει να γίνεται μετά τους 6-8 μήνες από την ολοκλήρωση του . «Εννοείται θα κάνουμε τρίτη δόση. Το έχουμε πει εδώ και καιρό. Περιμένουμε την Επιτροπή των Εμβολιασμών» σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο MEGA.

Σύμφωνα με την ίδια, μετά τους ανοσοκατασταλμένους και τους υγειονομικούς, προτεραιότητα για την τρίτη δόση θα έχουν «όσοι εμβολιάστηκαν Γενάρη και Φεβρουάριο».

Από την πλευρά του το βράδυ της Πέμπτης ο Σωτήρης μιλώντας για την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό τόνισε ότι θα δώσει μεγαλύτερη προστασία στον ευάλωτο πληθυσμό, με τον ταυτόχρονο εμβολιασμό των γύρω τους. Μάλιστα, ανέφερε στοιχεία από τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine, σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου με την τρίτη δόση. Σε αυτή τη μελέτη σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, επιβεβαιώνεται η προστασία από σοβαρή νόσο και θάνατο στις ευπαθείς ομάδες.

Όπως υπενθύμισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει γνωμοδοτήσει θετικά για τη χορήγηση τρίτης δόσης πρώτον σε άτομα ανοσοκατεσταλμένα, δεύτερον σε διαμένοντες σε Mονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και τρίτον σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.