Εμβόλιο: Ποιές ομάδες εμβολιάζονται αυτή την εβδομάδα

Εμβόλιο: Ποιές ομάδες εμβολιάζονται αυτή την εβδομάδα

: Ξεκινάνε οι εμβολιασμοί από την Τετάρτη 21 Απριλίου για τους εκπαιδευτικούς και τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 55-59, ενώ ακολουθεί το Σάββατο 24 Απριλίου η ηλικιακή ομάδα 50-54.

Για ποιούς ξεκινάνε οι εμβολιασμοί

Η ομάδα του εμβολιασμού έχει ήδη ανοίξει από την περασμένη εβδομάδα για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου.Όσον αφορά τον προγραμματισμό των ραντεβού για τους πολίτες, ηλικίας από 18 έως 59 ετών, που πάσχουν από νοσήματα αυξημένου κινδύνου, η ειδική πλατφόρμα άνοιξε την Παρασκευή 16 Απριλίου με την διαδικασία να προχωρά σταδιακά έως και αύριο, Δευτέρα.

Όπως έχει αποσαφηνίσει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, το άνοιγμα είναι σταδιακό και συναρτάται από το νόσημα.

Η συγκεκριμένη ομάδα εκτιμάται ότι περιλαμβάνει 800.000 άτομα.

Βάσει της προτεραιοποίησης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, την Τετάρτη θα ανοίξει η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι εκπαιδευτικοί και η ηλικιακή ομάδα 55-59.

Ακολούθως, το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 50-54.

Ο κ. Θεμιστοκλέους έχει επίσης αναφέρει πως «αν όλα κινηθούν βάσει σχεδίου και τηρηθούν οι παραδόσεις από τις εταιρείες, το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν και άλλες ηλικιακές ομάδες, έτσι ώστε να φτάσουμε τον Ιούνιο να εμβολιάζουμε και νεότερους συμπολίτες μας».

Στον «πάγο» οι εμβολιασμοί με

Σημειώνεται πως έχει ήδη ανακοινωθεί αρμοδίως η αναστολή της προγραμματισμένης για αύριο, Δευτέρα, έναρξης των εμβολιασμών με το σκεύασμα της Johnson & Johnson εν αναμονή της γνωμοδότησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) σχετικά με τα αναφερθέντα περιστατικά θρομβώσεων.

Στη χώρα έχουν παραδοθεί ήδη από την εταιρία περισσότερες από 30.000 δόσεις, όμως ο εμβολιασμός έχει μπει στον «πάγο» έως τις ανακοινώσεις του ΕΜΑ που αναμένονται την Τρίτη.

«Δεν θα γίνουν τα συγκεκριμένα εμβόλια μέχρι να έχουμε νεότερη ενημέρωση από τον EMA» επισήμανε την περασμένη εβδομάδα ο Μάριος Θεμιστοκλέους, τονίζοντας ότι δεν είχε προγραμματιστεί κάποιο ραντεβού για τα συγκεκριμένα εμβόλια.

Self Test: Τι ισχύει με τους μισθούς των εργαζομένων

Self test -ΟΔΗΓΟΣ για εργαζόμενους: Για ποιούς είναι υποχρεωτικό

Κορονοϊός: «Πάσχα στο χωριό με self test» – Η λύση για το συνωστισμό στις πλατείες

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !