Εμβόλια: Θα συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με την Astrazeneca στην Ευρώπη;

Εμβόλια: Θα συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με την Astrazeneca στην Ευρώπη;

: Η υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας Ανιές Πανιέ-Ρινασέρ ανακοίνωσε σήμερα πώς είναι πιθανόν η Ευρωπαϊκή Ένωση να μην ανανεώσει τα συμβόλαια εμβολίων με την .

Τι θα γίνει με την Astrazeneca

Είναι πιθανόν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα ανανεώσει τα συμβόλαια εμβολίων κατά της Covid-19 με τη φαρμακευτική εταιρεία , δήλωσε σήμερα η υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας Ανιές Πανιέ-Ρινασέρ.

«Η απόφαση δεν έχει ληφθεί», αλλά μετά από αυτή της Δανίας να μη χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, «η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι» η Ευρώπη να μην ανανεώσει τις παραγγελίες, δήλωσε η υπουργός στο ραδιοφωνικό δίκτυο RMC.

«Δεν έχουμε ξεκινήσει συνομιλίες με τις και AstraZeneca για νέο συμβόλαιο, εκεί που έχουμε συνομιλίες με τις /BioNTech και Moderna» ανέφερε.

«Έχουμε ένα χαρτοφυλάκιο με τύπου mRNA που λειτουργεί πολύ καλά και έχουν λίγες παρενέργειες, θα έχουμε νέα εμβόλια, αν όλα πάνε καλά, των Novavax, Sanofi, που είναι εμβόλια ενισχυτικών πρωτεϊνών, που έχουν πολύ καλά αποτελέσματα και έχουμε καθυστέρηση 50 ετών σε αυτό το είδος της τεχνολογίας» εξήγησε. «Αυτά τα εμβόλια θα φτάσουν κατά το δεύτερο εξάμηνο, άρα θα έχουμε πολλές δόσεις σε πολλές πλατφόρμες που θα επιτρέψουν να καλύψουμε το σύνολο των αναγκών».

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι οι Pfizer-BioNTech αποδείχθηκαν «αξιόπιστος εταίρος, που τήρησε τις δεσμεύσεις και ανταποκρίθηκε στις ανάγκες μας», εν αντιθέσει με τις παραδόσεις της AstraZeneca.

Εμβόλιο Pfizer: Τι θα ισχύσει τελικά με την τρίτη δόση

Εκπαιδευτικοί: Nα προχωρήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί

Κορονοϊός: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός στα νησιά έως 10.000 κατοίκους

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !