: Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών.

Τι είπε για τους ο παιδίατρος

«Άφοβα θα το κάνουμε το για τον κορωνοϊό, όπως κάνουμε όλα τα εμβόλια στα παιδιά μας. Όλα τα εμβόλια μπορεί να έχουν κάποιες παρενέργειες, αλλά τα κάνουμε τα εμβόλια» τόνισε ο κ. Μαζάνης.

«Είναι ένα κανονικό εμβόλιο όπως όλα τα εμβόλια. Το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Τα πέρασαν όλες τις φάσεις για να πάρουν έγκριση. Δεν είναι πειραματικά. Αν θέλουμε να τελειώσουμε την πανδημία, πρέπει να εμβολιάσουμε και τα παιδιά μας» πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο παιδίατρος, η απόφαση για τον των παιδιών άνω των 15 ετών λήφθηκε στις 7 Ιουλίου, ενώ στις 29 του ίδιου μήνα αποφασίστηκε ο εμβολιασμός των παιδιών από 12 ετών και πάνω.

«Η απόφαση λήφθηκε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία συγκροτείται από καθηγητές παιδιατρικής. Αυτή η Επιτροπή αποφασίζει τόσα χρόνια για όλα τα που κάνουμε στα παιδιά. Έγκυρη απόφαση που στηρίζεται και από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία» υπογράμμισε.

Τέλος, τόνισε την ανάγκη να εμβολιαστούν απαραίτητα τα παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

«Είμαστε δεύτερη σε παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη. Τα παιδιά που είναι παχύσαρκα ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν το εμβόλιο. Όπως ένα παιδί που έχει καρκίνο, άσθμα, διαβήτη»

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ