– Με απόλυτο τρόπο ξέκοψε κάθε πιθανότητα για μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη διακαναλική συνέντευξή του.

Ο Πρωθυπουργός τράβηξε μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και της ηγεσίας του κόμματος.

«Θεωρώ ότι με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη λίγα πράγματα έχω ουσιαστικά να συζητήσω γιατί πιστεύω ότι ο κ. Ανδρουλάκης έχει αλλάξει αρκετά την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, την έχει φέρει πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, και σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ τον κ. Ανδρουλάκη δύναμη προοδευτικού εκσυγχρονισμού. Το αντίθετο θα σας έλεγα. Και όταν ο κ. Ανδρουλάκης λέει ”ούτε Τσίπρας, ούτε Μητσοτάκης” ή ”ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας”, δεν εννοεί ουσιαστικά αυτό. Βασικά εννοεί «όχι» στον Μητσοτάκη. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανέναν περιθώριο αυτή τη στιγμή, μετά την κάλπη της 21ης Μαΐου, να υπάρξει κάποια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, έστω και αν αριθμητικά αυτό μπορεί να οδηγούσε μια κυβέρνηση».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε ομιλία του «σήκωσε και αυτός το γάντι» προς τον πρωθυπουργό «Δεν θα τους κάνω τη χάρη να έχουν αρχηγό δεκανίκι. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε ως πρωταγωνιστής. Καταλαβαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης ήθελε ένα άλλο ΠΑΣΟΚ. Ένα εύκολο ΠΑΣΟΚ, έναν ”στρατηγικό σύμμαχο”. ΤΟ ΠΑΣΟΚ θα μιλάει τον λόγο της προόδου και της αλήθειας χωρίς να μετράει το κόστος.

Εκλογές 2023: Με το βλέμμα στον Ανδρουλάκη ο Τσίπρας

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στρέφοντας το βλέμμα του προς Νίκο Ανδρουλάκη και Δημήτρη Κουτσούμπα, τους ζητά να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συμπράξουν σε ένα προοδευτικό ανάχωμα απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Απλή αναλογική σημαίνει ταυτόχρονα και ευθύνη αναλογικά σε όλους. Ευθύνη για το πως θα κυβερνηθεί η χώρα. Δεν μπορεί να επιστρέφουν κάποιοι στο ανιστόρητο ”Τι Πλαστήριας, τι Παπάγος”. Δεν μπορεί κάποιοι να μας λένε ότι είναι κληρονόμοι της παρακαταθήκης του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά να έχουν διμέτωπο. Διότι δεν υπήρξε ποτέ διμέτωπος με τις δυνάμεις της προόδου. Πάντοτε το μέτωπο ήταν στη δεξιά».

Πάντως, δεν έλειψαν από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τα «βέλη» προς τον αρχηγός της αντιπολίτευσης «Ανδρέας Παπανδρέου και ”Πρέσπες του Αιγαίου» δεν πάνε μαζί κ. Τσίπρα. Ανδρέας Παπανδρέου και ”θάλλασα χωρίς σύνορα” δεν πάνε μαζί κ. Τσίπρα. Γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι δημοκρατικό και πατριωτικό κίνημα. Δεν παίζει με τα εθνικά θέματα.

«Πυρά» από τους μικρούς

«Πυρά» για τα μετεκλογικά φλερτ Νέα Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζοντας ”Ξύνονται στη γλίτσα του τσοπάνη”, όπως ο κ. Τσίπρας που προσπαθεί, δήθεν να εκβιάσει το ΚΚΕ για να δώσει στήριξη να καθίσει πάλι στο σβέρκο του λαού και να συνεχίσει το έργο του Μητσοτάκη. Ξέρει πολύ καλά ότι τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει».

«Πυρά» εξαπέλυσε και ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκος Βελόπουλος κάνοντας λόγο για τρικομματική κυβέρνηση. Όπως υπογράμμισε από ότι «Τσίπρας, Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης θα συρθούν σε συνεργασία».

Ενώ τέλος ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε «είναι πολύ πιθανό να μην βγαίνουν τα κουκιά αυτά, οπότε τότε θα έχουμε μια τρικομματική κυβέρνηση».