Το υπουργείο Εργασίας θα βραβεύσει τους «αριστούχους» υπαλλήλους του που επιτυγχάνουν ταχείς ρυθμούς στην έκδοση των .

Όπως αναφέρει η Ημερησία, η βράβευση αποτελεί σίγουρα κίνητρο για μεγαλύτερη αποδοτικότητα, αλλά σπουδαιότερο κίνητρο είναι τα χρηματικά μπόνους, τα οποία, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές, δεν έχουν δοθεί στους περισσότερους υπαλλήλους για το έτος 2021.

Πάντως ο ΕΦΚΑ εκτιμά πως ο μήνας Μάιος θα είναι ο καλύτερος των τελευταίων ετών ως προς την έκδοση των συντάξεων υπολογίζοντας ότι οι απονομές θα ξεπεράσουν τις 30.000.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Απριλίου 2022, οι εκκρεμείς ανέρχονταν σε 74.727.

Ποια ταμεία είχαν τις καλύτερες επιδόσεις

Τις καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τον Μάρτιο κατέγραψαν το ΝΑΤ, ο ΟΓΑ και ο ΟΑΕΕ. Συγκεκριμένα, το ΝΑΤ μέσα στο μήνα Απρίλιο μείωσε τις εκκρεμότητες από 544 σε 458 συντάξεις.

Ο ΟΓΑ «κατέβασε» τον αριθμό από 12.458 σε 11.480. Ο ΟΑΕΕ περιόρισε τις εκκρεμείς συντάξεις από 14.632 σε 13.887.

Το ΙΚΑ ΕΤΑΜ μείωσε το στοκ από 24.123 σε 23.082.

Σε πιο αργούς ρυθμούς κινήθηκαν αυτό τον μήνα το ΓΛΚ (20.131, από 20.718) και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (152, από 154).

Περιθώριο έως τον Αύγουστο

Υπενθυμίζουμε ότι η Κομισιόν δίνει στο υπουργείο Εργασίας και τη διοίκηση του περιθώριο έως τον Αύγουστο προκειμένου να επιτύχουν το στόχο τους για μηδενισμό του στοκ των εκκρεμών συντάξεων. Η Κομισιόν στην πρόσφατη έκθεσή της διαπιστώνει επιβράδυνση στην έκδοση νέων συντάξεων, από τον Δεκέμβριο, που οφείλεται κυρίως στις καθυστερήσεις στην παράδοση λογισμικού με το οποίο θα επιτυγχάνονται οι επικαιροποιήσεις των στοιχείων, καθώς και στις δυσκολίες που προέκυψαν κατά την εφαρμογή ορισμένων μέτρων.

Η Επιτροπή έκρινε επιβεβλημένη τη δίμηνη παράταση προκειμένου να «τρέξουν» τα νέα εργαλεία του υπουργείου Εργασίας για τις fast track συντάξεις και τις συντάξεις εμπιστοσύνης, με στόχο τη σημαντική επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής των συντάξεων μέσω βελτιωμένης επαλήθευσης των στοιχείων που υπάρχουν στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΦΚΑ.

 

 

 

 

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ