Η Διοίκηση του παρέχει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους οικοδόμους – των οποίων δεν έχει ενημερωθεί η ασφαλιστική τους ιστορία και οι οποίοι δικαιούνται – να πληρωθούν κατ’ εξαίρεση το δωρόσημο στα υποκαταστήματα του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας τους.

Σε καταγγελία είχε προβεί νωρίτερα για μη καταβολή του δωρόσημου Χριστουγέννων 2017 στους οικοδόμους, προέβη η ομοσπονδία του κλάδου.

Γίνεται λόγο για «εκτεταμένα προβλήματα» και για «μεγάλες ευθύνες» που βαραίνουν τη διοίκηση του ΕΦΚΑ και το υπουργείο Εργασίας. Μάλιστα, η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι επεδίωξε να παρέμβει για να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα, αλλά έως σήμερα, Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, οι υπεύθυνοι των αρμοδίων υπηρεσιών και το υπουργείο «πετούσαν τη μπάλα στην εξέδρα».

«Η ευθύνη βαραίνει την Κυβέρνηση, που αφήνει τους Οικοδόμους μέσα στα Χριστούγεννα χωρίς δώρο. Από τη μια μοιράζει ψίχουλα, που προέρχονται από τις περικοπές των συντάξεων, των παροχών, από την άγρια φορολογία και τώρα κρατάει στα Ταμεία της τα δωρόσημα, που έχουν πληρώσει με τις εισφορές τους οι οικοδόμοι», καταλήξει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.