Μετά και των έκκληση των εργαζομένων στα ΚΕΠ να ανασταλεί η λειτουργία τους υπό το φόβο εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, καθώς όπως τονίζουν «εργαζόμενοι και πολίτες που προσέρχονται σε αυτά, βρίσκονται εγκαταλειμμένοι στη μοίρα τους και θα αποτελέσουν πολύ σύντομα εστία διάδοσης», αρκετοί Δήμοι έχουν ήδη ήδη αρχίσει να βγάζουν ανακοινώσεις με τις οποίες προτρέπουν του πολίτες να αποφεύγουν την προσέλευση τους σε αυτά και να προτιμούν τη χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που προσφέρονται. Επιπλέον πολλά ΚΕΠ λειτουργούν αυτές τις μέρες με μειωμένο ωράριο.

Κορωνοϊός: Ειδικές οδηγίες για την αναστολή λειτουργίας των ΑΕΙ

Κορωνοϊός: «Μάσκες του 1,40 πωλούνται πλέον 7 ευρώ»

Δήμος Κηφισιάς

Τις ημέρες αυτές έχει παρατηρηθεί στα ΚΕΠ μεγάλη προσέλευση πολιτών και ιδιαίτερα ατόμων μεγάλης ηλικίας . Επειδή προέχει η ασφάλεια των πολιτών και δεδομένου ότι το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας είναι η παραμονή στο σπίτι, προτείνετε :

Χρήση ηλεκτρονικών υπηρεσιών( e-paravolo, oaed, κ.τ.λ.)
Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων μέσω του ermis.gov.gr
Πληροφορίες τηλεφωνικά στα τηλέφωνα των ΚΕΠ (ΚΗΦΙΣΙΑ :2132007500,

Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ :2132055800, Ν ΚΗΦΙΣΙΑ :2108077081)

Δήμος Ηρακλείου

Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό, τροποποιείται το ωράριο λειτουργίας του ΚΕΠ Νέας Αλικαρνασσού λόγω ειδικών αδειών του προσωπικού από την Δευτέρα 16 Μαρτίου.

Το ΚΕΠ Νέας Αλικαρνασσού θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:00 έως 15:00.
Δήμος Θεσσαλονίκης

Στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας του ΚΕΠ236ΠΔ (εντός του Σιδηροδρομικού Σταθμού) της 2ης Κοινότητας, προχώρησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης προς αποφυγή επιδημικής διάδοσης του νέου κορωνοϊού και προληπτική προφύλαξη της υγείας συναλλασσόμενων δημοτών και υπαλλήλων. Όσοι έχουν εκκρεμείς υποθέσεις στο συγκεκριμένο ΚΕΠ(όπως π.χ. παραλαβή εγγράφων), θα εξυπηρετούνται από σήμερα, 13 Μαρτίου 2020, μόνο από το ΚΕΠ-Αγγελάκη 4 (τηλ. 231-330-6000). Οι δημότες μπορούν να εξυπηρετούνται από τα υπόλοιπα ΚΕΠ του Δήμου Θεσσαλονίκης που βρίσκονται: ΑΓΓΕΛΑΚΗ 4, ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ 25, ΑΝΩ ΠΟΛΗ ΔΟΡΥΛΑΙΟΥ 72, ΚΑΤΩ ΤΟΥΜΠΑ ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΤΣΑΡΗ 63-65 ΜΟΥΣΤΑΚΛΗ 1, ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ Καθημερινά από: ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08:00-19:30, ΣΑΒΒΑΤΟ 08:00-13:30.
Δήμος Μυτιλήνης
Λόγω της εφαρμογής των κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης του Κορωνοϊού και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του, το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης, επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 5, από σήμερα Παρασκευή 13/03/2020 και μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης, θα λειτουργεί μόνο κατά την πρωινή βάρδια, ήτοι:

– Από Δευτέρα έως Παρασκευή 8 π.μ. – 1:30 μ.μ.

– Σάββατο 8 π.μ. – 12 μ.μ.

Επισημαίνεται, ότι οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του www.ermis.gov.gr και να αιτούνται πιστοποιητικά και βεβαιώσεις μέσω αυτής της εφαρμογής, οι οποίες θα τους αποστέλλονται στην ηλεκτρονική τους θυρίδα (προσωπικό e-mail) ή στην ταχυδρομική διεύθυνση που επιθυμούν με χρέωσή τους.

Επίσης, καλούνται οι πολίτες, προκειμένου να διεκπεραιώσουν υποθέσεις, οι οποίες μπορούν να γίνουν και κατ’ οίκον με τη χρήση προσωπικών κωδικών (π.χ. χορήγηση ηλεκτρονικών παραβόλων, ανανέωση κάρτας ανεργίας, πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης κ.τ.λ.), να το πράττουν από τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή.

Δήμος Ηγουμενίτσας

Το ΚΕΠ Ηγουμενίτσας θα λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή κατά τις ώρες 8:00-14:00 αποκλειστικά και μόνο για επείγουσες υποθέσεις.

Δήμος Νέας Σμύρνης

Μόνο αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος οι δημότες θα πρέπει να προσέρχονται στις Υπηρεσίες του Δήμου και τα ΚΕΠ με φυσική παρουσία.

• 213 2025500, 502, 505 για τα ΚΕΠ