Ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης μίλησε για το εμβόλιο της , κάνοντας λόγο για ένα ασφαλές .

Ο καθηγητής ανέφερε ότι το θέμα που έχει ξεσπάσει με το εμβόλιο της εν λόγω εταιρείας έχει περισσότερο πολιτικά χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «φασαρία πολιτικής φύσεως» και δεν έχει να κάνει με το ίδιο το εμβόλιο.

Αναφορικά με την αναστολή της χορήγησης του που έγινε σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες ο κ. Δερμιτζάκης χαρακτήρισε αυτή τη κίνηση υπερβολική, ενώ πρότεινε στους πολίτες που έχουν προγραμματίσει εμβολιασμό τις τελευταίες ημέρες να προχωρήσουν σε αυτόν χωρίς επιφυλάξεις και φόβο.

Για τα μέτρα του lockdown που βρίσκονται σε ισχύ ο κ. Δερμιτζάκης, ανέφερε ότι δεν αποδίδουν καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να έχουν αυξητικές τάσεις, τονίζοντας ότι υπάρχει πιθανότητα να δούμε μέχρι τον Απρίλιο 4.000 ή ακόμα και 5.000 .

Τέλος ο καθηγητής πρότεινε ένα μερικό άνοιγμα της αγοράς ώστε να διοχετευθεί αυτός ο συνωστισμός σε χώρους που θα λειτουργούν με κανόνες και θα ελέγχονται περισσότερο, αλλά και αυτό έχει το ρίσκο του, σημείωσε. Πάντως υπογράμμισε πως κάθε νέο είναι λιγότερο αποδοτικό από το προηγούμενο.