: Η φετινή «» δεν θα είναι ίδια με τις προηγούμενες, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Οι καταναλωτές στις 27 Νοεμβρίου θα αναζητήσουν συμφέρουσες για να πραγματοποιήσουν φθηνές αγορές.

Τι είναι η

Παρόλο που η ημερομηνία της «», δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα για την ελληνική αγορά, πολλές αλυσίδες ήδη προετοιμάζονται για τη συγκεκριμένη ημέρα.

Κύκλοι της αγοράς εκτιμούν ότι οι καταναλωτές σε μεγάλο ποσοστό θα προτιμήσουν τις ηλεκτρονικές αγορές, φοβούμενοι τον συγχρωτισμό και τις μεγάλες ουρές που μπορεί να παρατηρηθούν στα καταστήματα τη συγκεκριμένη ημέρα.

Παράλληλα, οι ειδικοί τονίζουν ότι από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού οι καταναλωτές εξοικειώθηκαν πολύ περισσότερο με τις ηλεκτρονικές αγορές.

Πώς θα κυμανθούν οι τιμές

Είναι γεγονός ότι πολλοί επιχειρηματίες αλλά και μεγάλες αλυσίδες υπέστησαν σοβαρό πλήγμα από την πανδημία, για το λόγο αυτό δεν αποκλείεται να δούμε πολύ γενναιόδωρες προσφορές που μπορεί να αγγίζουν και το 80% από την πρώτη ημέρα.

Η «Μαύρη Παρασκευή» έγινε θεσμός στις ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του ’60, όταν τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις ήταν χειρόγραφα σημειωμένα με μελάνι. Τότε, οι ημέρες με αρνητικούς ισολογισμούς στις πωλήσεις σημειώνονταν με κόκκινο χρώμα, ενώ οι ημέρες με θετικό αποτύπωμα σημειώνονταν με μαύρο.

Καθιερώθηκε η τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη ως η πρώτη ημέρα των πωλήσεων της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, με σημαντικά αυξημένους τζίρους.

Black Friday – Cyber Monday: Τι πρέπει να προσέξετε – Οδηγός