ΑΑΔΕ: Τι ισχύει στη μετακίνηση υπαλλήλων σε ΔΟΥ και φορολογικές υπηρεσίες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔16/01/2019 - 19:08 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Με την ΠΟΕ ΔΟΥ και τους Συλλόγους Αττικής & Κυκλάδων και Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Χαλκιδικής συνανθήθηκε ο Γιώργος Πιτσιλής με βασικό θέμα τις σχεδιαζόμενες μετακινήσεις των υπαλλήλων.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΟΥ, ο διοικητής της ΑΑΔΕ ανέφερε τα ακόλουθα:

– Σχεδιάζει να εφαρμόσει στην ΑΑΔΕ σύστημα κυκλικής μετακίνησης των υπαλλήλων (το ονομαζόμενο rotation) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με πρόσχημα την πρόληψη και καταπολέμηση της διαφθοράς.

– Σε πρώτη φάση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα μετακινηθούν οι ελεγκτές προκειμένου να χρεωθούν τις προτεραιοποιημένες υποθέσεις στην νέα υπηρεσία.

– Μέχρι το τέλος του 2019 θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι υπάλληλοι με προτεραιότητα στους υπηρετούντες στο τμήμα Φορολογικής Συμμόρφωσης.

– Όσοι έχουν πάνω από δέκα (10) έτη στην ίδια ΔΟΥ θα μετακινούνται αφού δηλώσουν τρεις(3) ή πέντε (5) υπηρεσίες προτίμησης και θα εφαρμοστεί σύστημα μοριοδότησης αντίστοιχης με την διαδικασία επιλογής Προϊσταμένων. Αν προκύψουν ισοβαθμίες θα λαμβάνονται υπόψη κοινωνικά κριτήρια.

– Η διαδικασία αυτή θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση μόνο στις ΔΟΥ. Οι υπηρεσίες ΚΕΜΕΕΠ, ΚΕΦΟΜΕΠ, ΔΕΔ και ΥΕΔΕΕ εξαιρούνται διότι δεν έχουν συμπληρώσει ακόμη 10ετία από την σύστασή τους. Όσο αφορά την Κεντρική Υπηρεσία δεν μπορεί να εφαρμοστεί διότι δεν υπάρχουν αντίστοιχα περιγράμματα στις ΔΟΥ.

– Οι ελεγκτές που θα μετακινούνται θα τοποθετούνται στο τμήμα ελέγχου της νέας υπηρεσίας.

– Δεν θα μετακινείται κάποιος σε ΔΟΥ που υπάγεται φορολογικά.

Από την πλευρά της, η ΠΟΕ-ΔΟΥ διαμαρτυρήθηκε έντονα στον κ. Διοικητή λέγοντας πως «για άλλη μια φορά κληθήκαμε σε ένα μάλλον προσχηματικό διάλογο, αφού τις προηγούμενες μέρες η ΑΑΔΕ αφενός είχε στείλει επιστολή στους εργαζόμενους όπου αποκάλυπτε τις προθέσεις της και αφετέρου υπήρξαν δημοσιεύματα στα οποία γίνεται αναφορά στην υποτιθέμενη καταπολέμηση της διαφθοράς.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ομοσπονδία επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της για αλλαγή της διαδικασίας μετακινήσεων των υπαλλήλων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ώστε να πραγματοποιούνται όλες μέσα από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Επιπλέον, ζητήθηκε εφαρμογή του συστήματος μοριοποίησης των μεταθέσεων αλά και να υπάρξει διαφάνεια και αξιοκρατία σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές.

Loading...


  • europalso   ideascentral