Υπερβολική ταχύτητα και μη χρήση κράνους ήταν δύο από τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν σε υψηλό βαθμό από τους τροχονόμους.

Περίπου 3.400 παραβάσεις βεβαίωσε η Διεύθυνση Αττικής κατά τη διάρκεια του τριημέρου του .

Ειδικότερα όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας: «Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων δράσεων και συστηματικών τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν από 13 έως 16-6-2019 ( εορτασμός του Αγ. Πνεύματος), τροχονομικοί έλεγχοι σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής, για τη διαπίστωση και βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα ή επιτείνουν τις συνέπειες αυτού.

Στην ανωτέρω ειδική δράση , συμμετείχε το σύνολο των Υπηρεσιών Τροχαίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και συγκροτήθηκαν 171 συνεργεία τροχονομικών ελέγχων, σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου και σε σημεία πλησίον κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων κ.λπ. καταστημάτων.

Κατά την διάρκεια της εξόρμησης, υποβλήθηκαν σε έλεγχο αλκοολομέτρησης, με ειδικές ηλεκτρονικές τεχνικές συσκευές (αλκοτέστ) 3.595 οδηγοί και διαπιστώθηκε ότι 231 βρισκόντουσαν υπό την επήρεια μέθης.

Συνελήφθησαν 12 άτομα και βεβαιώθηκαν συνολικά 3.400 παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων 251 επιφέρουν και επιπρόσθετες ποινικές κυρώσεις και αναλυτικά:

Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 42

Υπερβολική ταχύτητα: 334

Μη χρήση προστατευτικού κράνους: 504

Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 171

Αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου: 82

Μη εφοδιασμός με ισχύον Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ): 78

Μη κατοχή ισχύοντος ασφαλιστηρίου συμβολαίου: 38

Ωράριο εργασίας-ανάπαυσης/ταχογράφοι: 67

Λοιπές παραβάσεις τροχαίας νομοθεσίας: 2.084

Επιπρόσθετα, ακινητοποιήθηκαν 397 οχήματα και αφαιρέθηκαν:

315 πινακίδες κυκλοφορίας

645 άδειες ικανότητας οδήγησης

605 άδειες κυκλοφορίας

Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, με σκοπό την αναβάθμιση του επιπέδου της Οδικής Ασφάλειας, θα προγραμματισθούν και θα επαναληφθούν σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ