σε όλα τα επιστημονικά πεδία προεξοφλούν οι ειδικοί, με τα πρώτα στοιχεία που λαμβάνουν από τα βαθμολογικά κέντρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι βαθμοί των Πανελληνίων 2024 αναμένονται στο τέλος Ιουνίου, πιθανότατα ακόμα και στις 28 Ιουνίου.

Πιο αναλυτικά, κύρια αιτία ήταν η μεγάλη δυσκολία σε πολλά μαθήματα και ειδικά στην Έκθεση. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Star ο πρόεδρος της Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος Γιάννης Βαφειαδάκης:

« που πιέζει οριζόντια όλους τους υποψηφίους των Λυκείων».

Δεν ήταν όμως μόνο η Έκθεση. Στην Ιστορία έπεσαν τα πιο δύσκολα θέματα των τελευταίων ετών και η Φυσική αναμένεται να ρίξει τις βάσεις στις Πολυτεχνικές Σχολές και στις Σχολές Υγείας (δηλαδή στο 2ο και 3ο Επιστημονικό Πεδίο).

Αναλυτικά, ανά επιστημονικό πεδίο, οι αναμένονται να διαμορφωθούν ως εξής:

1ο επιστημονικό πεδίο: Πτώση πάνω από 200 μόρια
2ο επιστημικό πεδίο: Πτώση πάνω από 500 μόρια
3ο επιστημονικό πεδίο: Πτώση πάνω από 400 μόρια
4ο επιστημονικό πεδίο: Μικρές αυξομειώσεις, άνοδος 100 μόρια και πτώση 100 μόρια

Οι βάσεις θα βγουν στο τέλος Ιουλίου

Πότε βγαίνουν οι βαθμοί των Πανελληνίων

Η διόρθωση και η βαθμολόγηση των γραπτών έχει ξεκινήσει και θα προχωρήσει όπως πάντα με ταχύτατους ρυθμούς ώστε έως το τέλος του μήνα οι υποψήφιοι να ενημερωθούν για τους βαθμούς τους. Η ανακοίνωση των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων, που λαμβάνουν μέρος στις Πανελλήνιες, θα γίνει στο τέλος του μήνα και πιθανά την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Μηχανογραφικό 2024: Πότε ξεκινά η υποβολή

Ήδη, έχουν ξεκινήσει οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα, και θα ολοκληρωθούν στις 28 Ιουνίου. Αμέσως μετά αναμένεται να ανακοινωθούν οι ημερομηνίες της προθεσμίας για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψήφιους.

Μηχανογραφικό 2024: Πώς βγάζετε κωδικό

Όταν βγει η ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας, οι υποψήφιοι θα πρέπει να απευθύνονται στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Στις ίδιες ημερομηνίες μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2023, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή Π.Μ.Δ.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ