Βάσεις 2016: Εκτιμήσεις Oι «τάσεις» των βαθμών στις περιζήτητες σχολές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/06/2016 - 00:41 | Author: Newsroom Ipaidia
Πτωτικές οι τάσεις των βάσεων 2016 με έντονο ανταγωνισμό στις Ιατρικές, Σχολές και παραϊατρικά επαγγέλματα,

Οι υποψήφιοι των πανελληνίων 2016 θα πρέπει να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία 2016 με δεδομένο ένα νέο εξεταστικό τοπίο

Αδύνατη η σύγκριση με άλλα έτη

Γεγονός είναι ότι δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση ανάμεσα στα στοιχεία των βάσεων του 2015 και του 2016 καθώς ολόκληρο το εξεταστικό τοπίο έχει αλλάξει. Νέα δεδομένα έχουν έτσι δημιουργηθεί εφέτος με νέο αλγόριθμο υπολογισμού των μορίων .

Πανελλαδικές 2016 : Οι υποψήφιοι μπορούν να υπολογίσουν ηλεκτρονικά τα μόρια που συγκεντρώνουν ανάλογα με τις επιδόσεις με εφαρμογή που ανέπτυξε το Υπουργείο Παιδείας Δείτε ΕΔΩ

Διαβάστε : Βάσεις 2016: Τί θα συμβάλει στη διαμόρφωση των τελικών μορίων.

Δείτε ΕΔΩ τις Βάσεις 2015

Ποιές είναι οι «τάσεις» των βαθμών ανά επιστημονική περιοχή:
Στις Ανθρωπιστικές Σπουδές ο βαθμός δυσκολίας των θεμάτων που επελέγησαν εφέτος είναι στο ίδιο επίπεδο με τα αντίστοιχα περυσινά, αναμένεται όμως πτώση των βάσεων στις Νομικές Σχολές που μπορεί να φτάσει και τα 400 μόρια στην επαρχία. Εδώ, όπως έχει ήδη επισημανθεί, τα θέματα σε Αρχαία και Λατινικά ήταν στο ίδιο επίπεδο δυσκολίας σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά.
Στις μεσαίες σχολές του πεδίου η κίνηση των μορίων θα είναι γενικά στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα.
Στις περιζήτητες Πολυτεχνικές Σχολές και στα Οικονομικά Τμήματα επίσης αναμένεται πτώση των βάσεων. Μπορεί σε κάποια τμήματα δε η πτώση αυτή να φτάσει και τα 900 μόρια. Πάντως, όπως όλα δείχνουν, ο αριθμός των υποψηφίων για τις Οικονομικές Σχολές είναι εφέτος μικρότερος από τον αντίστοιχο περυσινό.
Στις Θετικές Σπουδές και στην Πληροφορική, στα μεσαία και χαμηλού ενδιαφέροντος τμήματα αναμένεται να καταγραφεί εντυπωσιακή πτώση των βάσεων που θα φτάσει ως και τα 1.500 μόρια στην επαρχία. Σε κάποια τμήματα δε υποψήφιοι μπορεί να εισαχθούν στα προγράμματά τους και μόλις με 10.000 μόρια.
Στις Σπουδές Υγείας ο ανταγωνισμός εφέτος θα είναι μεγάλος καθώς εκεί συγκεντρώνονται για άλλη μία χρονιά οι αριστούχοι, οι οποίοι άλλωστε διαγωνίστηκαν εφέτος σε λιγότερα μαθήματα. Οι βάσεις εισαγωγής στα περιζήτητα τμήματα των αστικών κέντρων θα είναι έτσι και εφέτος πολύ υψηλές.
Τα Παιδαγωγικά Τμήματα εφέτος έχουν μείνει στο 4ο επιστημονικό πεδίο και αυτό, με βάση τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στο εργασιακό τοπίο, αποτελεί μια επιλογή που δεν είναι πλέον ελκυστική στα μάτια των υποψηφίων.

Η πρόσβαση σε αυτό το πεδίο εξασφαλίζεται με την επιλογή πέμπτου μαθήματος, των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας για τους υποψηφίους των Ανθρωπιστικών Σπουδών και της Ιστορίας Γενικής Παιδείας για τους υποψηφίους των άλλων προσανατολισμών, και αναμένεται ότι θα παρουσιάσουν εντυπωσιακή… κάθοδο. Κατ' επέκταση, στο πεδίο αυτό αναμένεται μεγάλη πτώση των βάσεων που μπορεί να ξεπεράσει τα 3.500 μόρια. Πάντως το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο έχει επιλέξει ένα μικρό ποσοστό των υποψηφίων.

Πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμοί

Οι απολυτήριες εξετάσεις έχουν ξεκινήσει ήδη στα σχολεία της χώρας, ενώ οι βαθμολογίες των εφετινών εξεταζομένων στις πανελλαδικές εξετάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές του τελευταίου δεκαημέρου του μήνα.
Δείτε αναλυτικά πότε θα ανακοινωθούν στο results.it.minedu.gov.gr ΕΔΩ
Συμφωνα με πληροφορίες στα Μαθηματικά κάτω από τη βάση έχει γράψει περίπου το 60% των υποψηφίων,και στη Νεοελληνική Γλώσσα περίπου το 70% των γραπτών από 10 ως 15,
  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: