Βάσεις 2016 : Ανακοινώνονται οι βαθμολογίες 2016

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/06/2016 - 19:45 | Author: Newsroom Ipaidia

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν στο results.it.minedu.gov.gr τα αποτελέσματα των πανελληνίων 2016 . Γίνονται προσπάθειες από πλευράς υπουργείου ώστε να γίνουν οι ανακοινώσεις των βαθμολογιών πριν τις 20 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος).

Δειτε διευκρινήσεις σχετικά με το πότε θα βγούν οι βαθμοί και πότε θα μπορούν οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2016 να επεξεργαστούν τα μηχανογραφικά τους ΕΔΩ
Οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων έχουν την ευκαιρία να υπολογίσουν τα μόριά τους μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας, . Η πλατφόρμα, στη διεύθυνση του υπουργείου, και περιμένει τους υποψηφίους, μόλις έχουν στα χέρια τους τη βαθμολογία τους, να υπολογίσουν ηλεκτρονικά τα μόριά τους.

Στο results.it.minedu.gov.gr οι βαθμοί των Πανελληνίων 2016 στα Λύκεια και στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΠΕΘ

Σε ό,τι αφορά της βάσεις 2016 ο πήχης εισαγωγής των υποψηφίων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ πέφτει με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τις παιδαγωγικές σχολές, όπου πολλοί υποψήφιοι θα εισαχθούν με μόλις 10.000 μόρια, αλλά και σε τμήματα Οικονομίας και Πληροφορικής, όπου οι βάσεις θα ακολουθήσουν πτωτική πορεία.

Το αντίθετο θα συμβεί όμως στις σχολές υψηλής ζήτησης όπως ιατρικές, οδοντιατρικές και κτηνιατρικές, ενώ ανοδικά ή στα ίδια επίπεδα θα κινηθούν νομικές, ψυχολογίας και πολυτεχνικές εξαιτίας των ευκολότερων θεμάτων σε μαθήματα αυξημένης βαρύτητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ 2016

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ 2015 ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ

Σύμφωνα με το Έθνος χαμηλώνει ο πήχης εισαγωγής σε δεκάδες σχολές, θα υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες εισόδου στα Παιδαγωγικά Τμήματα της περιφέρειας, ενώ άνοδος αναμένεται στις περιζήτητες σχολές.

Πρώτο επιστημονικό πεδίο

Οι καθηγητές εκτιμούν ότι ανοδικά θα κινηθούν οι βάσεις στη Νομική, στις σχολές ψυχολογίας και ΜΜΕ, ενώ στις μεσαίες σχολές η κίνηση των μορίων θα είναι στα περσινά επίπεδα.

Δεύτερο επιστημονικό πεδίο

Τα μαθηματικά και η φυσική αποτελούν το βαρόμετρο και οι επιδόσεις θα είναι καλύτερες από πέρσι. Οι σχολές υψηλής ζήτησης θα έχουν αύξηση μορίων.

Τρίτο επιστημονικό πεδίου

Τα ευκολότερα θέματα θα αυξήσουν τους αριστούχους και τις βάσεις. Οι βάσεις στις ιατρικές σχολές θα φτάσουν σε δυσθεώρητα ύψη.

Τέταρτο επιστημονικό πεδίο

Το πεδίο αυτό έχουν επιλέξει λίγοι υποψήφιοι. Οι βάσεις θα κατρακυλήσουν.

Πέμπτο επιστημονικό πεδίο

Προς τα κάτω θα πάνε οι βάσεις στις οικονομικές σχολές. Γενικά οι βάσεις θα πάρουν την κατιούσα στις σχολές της περιφέρειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ 2016

Δείτε ΕΔΩ τις σχολές που αναμένεται να υπάρξει άνοδος και πτώση στις βάσεις 2016

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: