Το ΚΚΕ καταγγέλλει την πολιτική που έχει οδηγήσει σε αδυναμία στήριξης του λαού από τα οξυμένα καιρικά φαινόμενα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/01/2017 - 09:43 | Author: Newsroom Ipaidia
Τις ευθύνες της κυβέρνησης, της Περιφερειακής Διοίκησης και των Δημοτικών Αρχών που εξαιτίας του χιονιά, η περιοχή έχει παραλύσει με δεκάδες χωριά αποκλεισμένα και αδιάβατο οδικό επαρχιακό δίκτυο, καταγγέλλει η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας –
Θράκης του ΚΚΕ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Εξαιτίας του χιονιά, η περιοχή μας έχει παραλύσει. Δεκάδες χωριά βρίσκονται αποκλεισμένα. Το οδικό δίκτυο, και ειδικά το επαρχιακό δίκτυο έγινε αδιάβατο.

Τι συμβαίνει, λοιπόν, και κάθε φορά είμαστε όλοι θεατές στο ίδιο έργο; Γιατί η περιφέρειά μας παραμένει αθωράκιστη με τον πρώτο χιονιά; Ποια η αιτία, που κάθε φορά τα "σχέδια ετοιμότητας" αποδεικνύονται "χάρτινα" μόνο;

Η κήρυξη "κατάστασης έκτακτης ανάγκης", δε φτάνει για να αντιμετωπίσει τα άμεσα προβλήματα που αφορούν τους φτωχούς κτηνοτρόφους και αγρότες, τα λαϊκά στρώματα της περιφέρειας.

Η διάλυση των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων καθώς και των ΔΕΚΕ, απογύμνωσαν την περιφέρειά μας από τα όποια μέσα διέθεταν, χειροτέρεψαν την ικανότητα αντιμετώπισης τέτοιων προβλημάτων.

Διαπιστώνουμε ακόμη μία φορά ότι: Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν κινδυνεύουν από μια φυσιολογική κακοκαιρία, αλλά από τις συνέπειες της πολιτικής, που υπηρετεί την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών και την απελευθέρωση της δράσης του κεφαλαίου. Από την έλλειψη επαρκών υποδομών για την προστασία της ζωής, της περιουσίας του εργαζόμενου λαού και της ασφάλειάς του.

Τα προβλήματα από την κακοκαιρία που πλήττει τη περιφέρεια, έρχονται να αναδείξουν, για μια ακόμη φορά, τις ευθύνες των Δημοτικών Αρχών και της Περιφερειακής Διοίκησης.

Η συνηθισμένη δικαιολογία που επικαλούνται οι αρχές, στην πλειοψηφία τους, ότι, δηλαδή, δεν αρκούν τα μέσα που διαθέτουν σε εξοπλισμό και προσωπικό, δεν μπορεί πια να αποτελεί άλλοθι. Ιδιαίτερα, όταν αυτή η δικαιολογία δε συνοδεύεται από μια αγωνιστική στάση διεκδίκησης αυτών ακριβώς των μέσων, που είναι απαραίτητα για να προφυλάξουν τον λαό μας από τέτοιου είδους προβλήματα και όταν στηρίζουν ολόπλευρα τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων. Οι δε δηλώσεις του υπουργού του ΥΠΑΑΤ να ρίξει τις ευθύνες στους παρακάτω, εν τέλει στους ίδιους τους αγρότες και κτηνοτρόφους είναι προκλητικές.

Η Ε.Π. Αν. Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ, καταγγέλλει την πολιτική που έχει οδηγήσει σε αδυναμία στήριξης του λαού από τα οξυμένα καιρικά φαινόμενα. Το μπαλάκι μετάθεσης ευθυνών μεταξύ κυβέρνησης και περιφέρειας, αλλά και δήμων για ελλείψεις σε μέσα αντιμετώπισης των ακραίων καιρικών φαινομένων αποκαλύπτει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του κράτους.

Εδώ και τώρα χρειάζεται με κάθε μέσο που διαθέτει το κράτος να διασφαλίσει τροφή, φάρμακα και νερό για τους κτηνοτρόφους των περιοχών που έχουν αποκλειστεί ή έχουν δυσκολία προσέγγισης.

Να διασφαλιστεί η παρουσία γιατρών και φαρμάκων για τους κατοίκους αυτών των περιοχών.

Να υπάρξει πλήρης αποζημίωση για καταστροφές στην παραγωγή.

Το πανάκριβο πετρέλαιο, η μη πρόβλεψη αποζημιώσεων προστίθενται στα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ. Χρειάζεται άμεση διεκδίκηση από το λαό για να μη δεχτεί νέα χτυπήματα στη ζωή του, για να μη συνεχίζει να γίνεται θύμα της πολιτικής που τον θυσιάζει για τα κέρδη του κεφαλαίου».

Πηγή: http://www.alexpolisonline.com/2017/01/blog-post_12.html#ixzz4VWy5p9u9
Alexandroupoli Online
Loading...


  • europalso

    ideascentral