Τι θα γίνει με τους Κοινωνιολόγους: Ερώτηση στη Βουλή

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/01/2020 - 19:11 | Author: Newsroom Ipaidia

Η Ενωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝΕΛΕΑ)  ζητεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων την άμεση κι ουσιαστική επίλυση του θέματος, που αφορά στον κλάδο ΠΕ78 πριν την έναρξη των αιτήσεων στον ΑΣΕΠ δηλαδή την 5η Φεβρουαρίου 2020 για τη Γενική Εκπαίδευση.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και τέως Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος  επικαλείται την επιστολή της ΕΝΕΛΕΑ σύμφωνα με την οποια

Mε έκπληξη διαπιστώθηκε η ένταξη του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑ.ΜΑΚ. στον κλάδο ΠΕ78 (Κοινωνικών Επιστημών).

Oυδεμία σχέση έχουν οι κατευθύνσεις του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑ.ΜΑΚ. με την Κοινωνιολογία και κατά συνέπεια με τις Κοινωνικές Επιστήμες.

Με τη μεταφορά προυπηρεσίας και με τους επικείμενους διορισμούς στην ΕΑΕ εκατοντάδες “βαπτισμένοι” Κοινωνιολόγοι διεκδικούν θέσεις διορισμού στον κλάδο ΠΕ78 (Κοινωνικών Επιστημών), μεταφέροντας προυπηρεσία από τον κλάδο ΠΕ71 (Εκπαιδευτικοί Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες).

Με λύπη διαπιστώθηκε ότι καμία Τροπολογία σε κανένα νμοσχέδιο δεν κατετέθη για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος όσο και αν σε όλους τους τόνους όλοι (ΟΛΜΕ, πολλές ΕΛΜΕ, ΕΝΕΛΕΑ κλπ) τόνιζαν το μέγεθος του προβλήματος και το γεγονός ότι πρέπει τουλάχιστον να βρεθεί λύση για τη γενική εκπαίδευση!.

   • ideascentral

    europalso

Enter your email address: