Τι είπε η Μ. Τζούφη στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας της EPALE στην Ελλάδα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/03/2019 - 13:23 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Χαιρετισμό στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας για την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα EPALE στην Ελλάδα απηύθυνε η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη.

Την εκδήλωση, με τίτλο «Η Εκπαίδευση Ενηλίκων σ’ ένα Μεταβαλλόμενο Κόσμο», διοργάνωσε Το ΥΠΠΕΘ, με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και το Πρόγραμμα «Erasmus+» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Υφυπουργός ξεκίνησε τον χαιρετισμό της ευχόμενη «χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες, απανταχού της γης», σημειώνοντας ότι «η συμμετοχή των γυναικών σε προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων έχει συμβάλει καθοριστικά στην αναζήτηση της επαγγελματικής καταξίωσης και της οικονομικής ανεξαρτησίας».

Τόνισε δε ότι η επιτυχία της EPALE προϋποθέτει τη στενή συνεργασία με την Εθνική Αρχή Erasmus+ Education and Training, τις συναρμόδιες υπηρεσίες της εκπαίδευσης και κατάρτισης ενηλίκων στην Ελλάδα, καθώς και την κοινότητα των εκπαιδευτών ενηλίκων».

Επιπλέον, «δεδομένου ότι οι βιβλιοθήκες αποτελούν φορείς με μεγάλη κοινωνική αλληλεπίδραση, μιας και παρέχουν τις υπηρεσίες τους χωρίς κοινωνικούς περιορισμούς και διακρίσεις, θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα σημαντικό πυλώνα για την ανάπτυξη και διάχυση αποτελεσματικών προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης».

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Γεώργιος Μοσχόβης, ενώ τον κύκλο των ομιλιών ξεκίνησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΙΚΥ Κυριάκος Αθανασίου και ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, Εθνική Αρχή Erasmus+ του ΥΠΠΕΘ, Παναγιώτης Πασσάς. Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Προβολής του Erasmus+ Μαρία Ξαρχουλάκου.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: