Τι ανέφεραν ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ για το σύστημα διορισμών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/12/2018 - 19:49 | Author: Newsroom Ipaidia

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις των ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ για το σύστημα

KIN.AΛ.

Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει τον εμπαιγμό της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και της κοινωνίας .

Πρώτα η δήθεν κατάργηση των Πανελλαδικών και η καθιέρωση συστήματος ελεύθερης εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση την οποία ανακοινώνουν κάθε χρόνο αλλά δεν έχουμε ακόμη δει ένα αξιόπιστο σύστημα εισαγωγής .

Εξαπατούν γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές διότι αυτά που μεθοδεύουν δε συνάδουν ούτε με ελεύθερη πρόσβαση, ούτε με κατάργηση των εξετάσεων και φυσικά ούτε έχουν σχέση με ένα σύστημα εισαγωγής αδιάβλητο, αντικειμενικό κι αξιοκρατικό. Σήμερα, δυο μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία για τις εορτές των Χριστουγέννων, ο κ. Υπουργός προκαλεί διότι χωρίς καν διάλογο ανακοίνωσε ένα άλλο σύστημα διορισμών

Σε κάθε περίπτωση αυτά που ο κ. Υπουργός μεθοδεύει για το σύστημα μας βρίσκει πλήρως αντίθετους.

1. Καταργεί οριστικά το διαγωνισμό ΑΣΕΠ και έτσι αποκλείει χιλιάδες αποφοίτους εκπαιδευτικών σχολών αλλά και εκπαιδευτικούς που έχουν μικρή ή και καθόλου προϋπηρεσία. Δυστυχώς επιστρέφουμε πολλά χρόνια πίσω.

2. Δεν υπολογίζει όλη την προϋπηρεσία αλλά μόνο μέχρι 120 μήνες.

3. Το κριτήριο των Κοινωνικών λόγων δεν διευκρινίζεται ως προς τη .

4. Δεν έχει ρυθμιστεί το θέμα των οργανικών θέσεων. Ιδιαίτερα στην Ειδική Αγωγή δεν καλύπτονται όλες οι ανάγκες. Θα πρέπει σε όλα τα Δημοτικά και Γυμνάσια τουλάχιστον να ιδρυθούν Τμήματα Ένταξης και μετά να κάνει διορισμούς. Εξαπατά έτσι τους αναπληρωτές Παράλληλης Στήριξης, διότι η Παράλληλη Στήριξη δε συνιστά οργανικότητα.

 

Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής έχουμε ξεκάθαρη και σταθερή θέση:

Διορισμοί και προσλήψεις από ενιαίους πίνακες με βάση αντικειμενικά (βαθμολογία από διαγωνισμό ΑΣΕΠ, διδακτική προϋπηρεσία, ακαδημαϊκοί τίτλοι και κοινωνικά κριτήρια).

Σεβόμαστε τους δεκάδες χιλιάδες Αναπληρωτές που δίνουν τη μάχη στις εσχατιές της Πατρίδας μας υπηρετώντας την Εκπαίδευση αλλά και τις 100.000 και πλέον εκπαιδευτικούς που έχουν μικρή ή και καθόλου .

Όλοι πρέπει να έχουν δικαίωμα στο όνειρο πάντα με αξιοκρατία, αντικειμενικότητα και δικαιοσύνη.

Δυστυχώς οι λέξεις αξιοκρατία ,δικαιοσύνη και αντικειμενικότητα δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

 

Κ.Κ.Ε.

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν αντιμετωπίζουν τα χιλιάδες κενά και τις ελλείψεις στα σχολεία, ενώ συνεχίζουν να μένουν στην αδιοριστία χιλιάδες εκπαιδευτικοί.

Οι δε αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στα ΑΕΙ -παρά τις περί αντιθέτου διακηρύξεις για δήθεν “ελεύθερη πρόσβαση”- θα οδηγήσουν σε ένα λύκειο “εξεταστικό κέντρο”, με πολλαπλά φίλτρα και εμπόδια για τους μαθητές και με περιορισμό της γενικής παιδείας, που είναι αναγκαία για τη νεολαία σήμερα». Αυτό επισημαίνει, σε σχόλιό του, το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Η λύση είναι να δυναμώσει η πάλη για ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα. Σε ένα τέτοιο σχολείο, οι χιλιάδες αναπληρωτές και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί είναι όλοι απολύτως αναγκαίοι».

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για διορισμούς δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των χιλιάδων κενών στα σχολεία

Για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση και ειδικότερα το διορισμό 15.000 εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας, μίλησε στο ραδιόφωνο του «NEWS 24/7» ο Σπύρος Μαρίνης, μέλος ΔΣ της ΔΟΕ, εκλεγμένος με το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Όπως είπε, «οι κυβερνητικές εξαγγελίες δεν αντιμετωπίζουν το κύριο πρόβλημα, το βασικό πρόβλημα, το μεγάλο εκπαιδευτικό ζήτημα των χιλιάδων κενών και των ελλείψεων στα σχολεία. Ταυτόχρονα φυσικά συνεχίζει να παραμένει η αδιοριστία για χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Να δώσω ορισμένα στοιχεία για να βάλουμε τη συζήτηση στην πραγματική βάση και όχι στη βάση μιας προπαγανδιστικής προσπάθειας που κάνει η κυβέρνηση και ενός ψεύτικου δίπολου που στήνει με την αντιπολίτευση».

Υπενθύμισε τις 35.000 αποχωρήσεις εκπαιδευτικών σύμφωνα με επίσημα στοιχεία και το γεγονός πως «οι ανάγκες καλύπτονται με συμβασιούχους εκπαιδευτικούς». Όλα αυτά, «έχουν υλοποιηθεί και από τη σημερινή και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, μια σειρά πολιτικές συρρίκνωσης των κενών. Αυτή η πολιτική της αδιοριστίας είναι γέννημα – θρέμμα και της σημερινής πολιτικής της κυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Άρα το βασικό πρόβλημα της κάλυψης των κενών με μόνιμους διορισμούς δεν το λύνει ούτε η σημερινή εξαγγελία που κάνει η κυβέρνηση η οποία έχει έντονα προεκλογικά και προπαγανδιστικά χαρακτηριστικά».

Στάθηκε στις εξαγγελίες που έχουν γίνει και παλαιότερα, όπως τις 10.000 από τη ΝΔ όταν ήταν κυβέρνηση, τις 20.000 από την πρώτη θητεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι «το πιο συγκεκριμένο, των 4.500 διορισμών στην Ειδική Αγωγή για την επόμενη χρονιά, που πάλι είναι θολό και δεν είναι ούτε καν κατανεμημένο στο ποιος, πού και σε ποιους τομείς, δεν καλύπτει ούτε καν το 1/4 των αναγκών της Ειδικής Αγωγής».

Καταλήγοντας είπε ότι «το κριτήριο της δικής μας τοποθέτησης είναι η κάλυψη των εκπαιδευτικών και μορφωτικών αναγκών των παιδιών. Γιατί μόνιμος εκπαιδευτικός είναι η βασική προϋπόθεση για να λειτουργεί ομαλά ένα σχολείο».

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: «Έχεις χρήματα, θα διοριστείς» η λογική του σχεδίου Γαβρόγλου για τις προσλήψεις

Γαβρόγλου για το νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών: Να μπορεί κάθε υποψήφιος να «δει τον εαυτό του» στην προκήρυξη

Loading...


  • europalso

    ideascentral