Στις 9 Ιουνίου, στις εκλογές που διεξήχθησαν στην Πολυτεχνική Σχολή, ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων- Μηχανικών Κύρος Υάκινθος εξελέγη επικρατώντας με 116 ψήφους (62%) του συνυποψηφίου του, καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Αθανάσιου Κούγκολου, ο οποίος έλαβε 72 ψήφους.

Εκλογές για την ανάδειξη νέων κοσμητόρων Σχολών διεξήχθησαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (). Η θητεία τους θα ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους και θα ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου 2024.

Η αυλαία των εκλογικών διαδικασιών άνοιξε στη Φιλοσοφική Σχολή, όπου νέος κοσμήτορας εξελέγη ο καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, Κωνσταντίνος Μπίκος, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος για το αξίωμα. Στις 8 Ιουνίου στην Σχολή Επιστημών Υγείας ο νυν κοσμήτορας, καθηγητής Θεόδωρος Δαρδαβέσης επανεξελέγη συγκεντρώνοντας 358 ψήφους (82,5%) έναντι 63 του συνυποψηφίου του, καθηγητή του Τμήματος Οδοντιατρικής Κοσμά Τολίδη.

Στις 9 Ιουνίου, στις εκλογές που διεξήχθησαν στην Πολυτεχνική Σχολή, ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων- Μηχανικών Κύρος Υάκινθος εξελέγη επικρατώντας με 116 ψήφους (62%) του συνυποψηφίου του, καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Αθανάσιου Κούγκολου, ο οποίος έλαβε 72 ψήφους.

Την ίδια μέρα στη Σχολή Καλών Τεχνών νέα κοσμήτορας εξελέγη η αναπληρώτρια καθηγήτρια Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Στέλλα Λάββα, η οποία ήταν και η μοναδική υποψήφια για το αξίωμα. Με 117 ψήφους συναδέλφων της η καθηγήτρια του Τμήματος Μαθηματικών Χαρά-Μυρτώ-Αγάπη Χαραλάμπους, εξελέγη στις 14 Ιουνίου κοσμήτορας στη Σχολή Θετικών Επιστημών, επικρατώντας του καθηγητή του Τμήματος Φυσικής, Κωνσταντίνου Χρυσάφη, που συγκέντρωσε 89 ψήφους.

Στις 15 Ιουνίου στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών ο νυν κοσμήτορας, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης επανεξελέγη επικρατώντας με μία ψήφο -32 έναντι 31- του συνυποψηφίου του, καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Δημήτρη Κουσενίδη. Την ίδια μέρα στη Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος επανεξελέγη κοσμήτορας ο καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας Αποστολίδης Απόστολος, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος στην εκλογική διαδικασία.

Ο καθηγητής του Τμήματος Νομικής Παναγιώτης Γκλαβίνης είναι ο νέος κοσμήτορας τις Νομικής Σχολής, καθώς στην εκλογική διαδικασία που διεξήχθη στις 16 Ιουνίου επικράτησε λαμβάνοντας 49 ψήφους έναντι της συνυποψηφίας του, καθηγήτριας Ευμορφίας Τζίβα, που έλαβε 19 ψήφους.

Την ίδια μέρα στη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού νέος κοσμήτορας εξελέγη ο καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Γιώρτος Τζέτζης, επικρατώντας του συνυποψηφίου του, καθηγητή στο ίδιο τμήμα, Χαράλαμπου Τσορμπατζούδη. Οι εκλογές για την ανάδειξη νέων κοσμητόρων θα ολοκληρωθούν στις 23 Ιουνίου στη Θεολογική Σχολή, όπου μοναδικός υποψήφιος για το αξίωμα είναι ο καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας, Χρυσόστομος Σταμούλης.