για τον Πρόεδρο του ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης κάνουν τα μέλη του σωματείου. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση τους αναφέρουν πώς αρνείται να υπογράψει βεβαιώσεις μετακίνησης των μελών του ΔΣ για τους σκοπούς τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Καταγγέλλουμε τον Πρόεδρο του ΔΣ που αρνείται να υπογράψει βεβαιώσεις μετακίνησης των μελών του ΔΣ για τους σκοπούς του Σωματείου. Τα μέλη του Δ.Σ. από την αρχή του δεύτερου λοκντάουν έχουν ζητήσει βεβαιώσεις μετακίνησης τις οποίες αρνείται να υπογράψει, όπως έχουν κάνει εκατοντάδες σωματεία και ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα. Μας ενημέρωσε ότι για να το κάνει χρειάζεται γραπτή απάντηση από τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην οποία υπέβαλλε αίτημα!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος του ΔΣ απαντά στις προτάσεις των υπολοίπων μελών για ζητήματα που αφορούν την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, την προστασία μαθητών και συναδέλφων, αλλά και την κυβερνητική επίθεση και καταστολή, επικαλούμενος την «ατομική ευθύνη» ως άλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος. Μετά την απίστευτη καταστολή σε βάρος σωματείων και εργαζομένων στις 17 Νοέμβρη, πρέπει να πάρουμε και την άδεια της κυβέρνησης για να ασκήσουμε τα συνδικαλιστικά μας καθήκοντα!

Ειδικά σήμερα, μετά τις δεκάδες συλλήψεις εργαζομένων και φοιτητών – και συναδέλφου εκπαιδευτικού που οδηγήθηκε στο αυτόφωρο – γιατί συμμετείχαν στο Πολυτεχνείο, με αποφάσεις σωματείων και συλλόγων, είναι απαράδεκτο να μην μπορούμε να παραβρεθούμε στο δικαστήριο και να τους στηρίξουμε.

Σε μια περίοδο που οι συνάδελφοι χρειάζονται το Σωματείο και τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους δίπλα τους, αντί να συντάσσεται με τις αποφάσεις του σωματείου, τη συνδικαλιστική του δράση και την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων, συντάσσεται και εξυπηρετεί την κυβέρνηση και τις μεθοδεύσεις της.

Σήμερα, που είναι ανάγκη να ενταθεί ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, είναι απαράδεκτο να βάζει ένας Πρόεδρος εμπόδια στη δράση του Σωματείου και όχι μόνο επανειλημμένα να μην υλοποιεί τις αποφάσεις του, αλλά και να τις αντιστρατεύεται. Οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν από τη μια την κυβέρνηση που τσακίζει τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα και από την άλλη αυτούς που υπηρετούν την κυβερνητική γραμμή μέσα στα Σωματεία τους.

Η συνδικαλιστική δράση δε θα μπει στο γύψο και αυτό έδειξαν οι πορείες και οι συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο. Η προσπάθεια του Προέδρου και της ΔΑΚΕ να μπει η ΕΛΜΕ σε αδράνεια, δε θα περάσει. Οφείλει να παραιτηθεί.