Τα πανεπιστήμια επιστρέφουν στο παρελθόν

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/11/2015 - 13:46 | Author: Newsroom Ipaidia

Στην πρόσφατη συνάντηση της εκτελεστικής γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ με την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας κα Αναγνωστοπούλου, η τελευταία δήλωσε ότι όλα τα ζητήματα παιδείας θα αποτελέσουν αντικείμενο εθνικού διαλόγου.

Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι ο διάλογος αυτός θα ξεκινήσει σε λευκό χαρτί.

Σήμερα, από δημοσιεύματα πληροφορούμαστε ότι υπάρχει ήδη έτοιμο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο θα παρουσιαστεί εντός των επομένων ημερών. Όπως φαίνεται, το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί σε μεγάλο βαθμό αντιγραφή του διαβόητου πολυνομοσχεδίου Μπαλτά. Με τις ρυθμίσεις του το ελληνικό πανεπιστήμιο επιστρέφει στα χέρια της Κυβέρνησης και συνδικαλιστικών παραγόντων, που θα αποκτήσουν και πάλι ρόλο στην ανάδειξη των οργάνων του ιδρύματος και στη διοίκησή του.

Η αντιμεταρρύθμιση που επιχειρείται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν πρέπει να προχωρήσει, εάν θέλουμε τα πανεπιστήμια μας να απελευθερωθούν από τα κομματικά δεσμά που μόνο κακό τους κάνουν.

Καλούμε την κα Αναγνωστοπούλου να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για εθνικό διάλογο από μηδενική βάση για όλα τα σχετικά θέματα και να μην προχωρήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου μέχρι την ολοκλήρωση αυτού.

Ο Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης

Βουλευτής Επικρατείας τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso