Τα μεμπτά και άδικα σημεία της μοριοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/08/2013 - 17:21 | Author: Newsroom Ipaidia

( του Ι.Χρηστάκη )

Μοριοδότηση με χαρακτηριστικά ταξικά, ρατσιστικά και άδικα ήρθε στη δημοσιότητα , χθες βράδυ.

Ας μιλήσουμε για τα σημεία που πρέπει , άμεσα, να επανεξετασθούν ή να καταργηθούν.

Ευτυχώς , που τέτοια άστοχη μοριοδότηση δεν ισχύει για εκπαιδευτικούς , γιατί είναι τόσο ανορθολογιστικά καταρτισμένη που θα απέκλειε τους πιο ικανούς και έμπειρους.
1.Αβαντάρει υπερβολικά τους Ασεπίτες σε εξοργιστικό βαθμό. 5 (πέντε) μόρια είναι υπεραρκετά για μια δοκιμασία ερωτήσεων αντικειμενικού τύπου, πρόχειρη, που ούτε στο εξεταστικό ύψος του απολυτήριου Λυκείου δεν μπορεί να σταθεί.
2.Ρατσιστικά, ευνοεί τους καρπερούς με οικογένεια και αγνοεί τους άγαμους.Αίσχος !!!Τι σχέση έχει η οικογένεια με τη δουλειά στο δημόσιο.
3.Πριμοδοτεί τους κατόχους μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σε υπερβολικό βαθμό.7 και 10 μόρια
, αντίστοιχα, είναι υπεραρκετά για τους -κατά πλειοψηφία-ματσό γόνους των homo pasokus.
Έκλεψαν, φοροδιέφυγαν οι γονείς τους , θα έρθουν να αλώσουν τις δουλειές τα παιδιά τους τώρα; Απαράδεκτο, κοινωνικά άδικο, κατά των φτωχότερων που αδημονούσαν να βγουν στον εργασιακό βίο για να μειωθούν τα οικονομικά αδιέξοδα της οικογένειας.
4.Η αθλιότερη ρύθμιση:Μοριοδοτείται με ψίχουλα η προϋπηρεσία, η επί δεκαετίες προσφορά του υπαλλήλου.Αντί να δίνει 20 μόρια στην πενταετία, 30 στην επόμενη δεκαετία και 50 στην καταληκτική 15ετία δίνει, άκουσον , άκουσον!!!! 5 μόρια για την κάθε εργασιακή περίοδο , από τις παραπάνω.ΕΓΚΛΗΜΑ!!! ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ, ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ!!!!
Αναλογιστείτε, φίλοι και συνάδελφοι, ένας εκπαιδευτικός να έπαιρνε 15 μόρια για 35 χρόνια προσφοράς και εργασίας!!!! Θα έπρεπε να ντρέπονται που απαξιώνουν έτσι τον έμπειρο και καταξιωμένο διαχρονικά εργαζόμενο!!!
5.Ταξική επιλογή επίσης η μοριοδότηση όλων αυτών που κατείχαν θέσεις ευθύνης.Μοριοδοτούν τους δικούς τους ανθρώπους, ως επί το πλείστον, γιατί για πολλούς οι πόρτες της διοίκησης θα παραμένουν πάντα απροπέλαστες.
Αυτά είναι τα βασικά σημεία στα οποία πάσχει η κατάπτυστη μοριοδότηση.Θα επανέλθω και σε επιμέρους.
Πιστεύω ότι δε θα έχει καμιά τύχη μακροημέρευσης και εφαρμογής για έναν κύριο λόγο.Αδικεί κατάφωρα όσους διορίστηκαν πριν το 1997, που άρχισε η εμβρυακή φάση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.Είναι, τουλάχιστο, ηλίθιο να μειοδοτείς εις βάρος εργαζομένων που διορίστηκαν πριν την επινόηση του παραπάνω εξεταστικού συστήματος.
ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Καθηγητής στο 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης (κατά πάσα πιθανότητα)
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Σπάρτης


  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: