: Γονείς καταγγέλλουν πως δεν γίνεται τηλεκπαίδευση καθώς ο δήμος δεν έχει φροντίσει να υπάρχει θέρμανση στον καυστήρα και σύνδεση στο διαδίκτυο.

Γονείς καταγγέλλουν στο Newsbomb ότι σε δημοτικό σχολείο του Νέου Ηρακλείου δεν γίνεται τηλεκπαίδευση καθώς ο δήμος δεν έχει φροντίσει να υπάρχει θέρμανση στον καυστήρα και σύνδεση στο διαδίκτυο.

Με πολλά εμπόδια φαίνεται ότι (δεν) γίνεται η σε σχολεία της Αττικής που έμειναν κλειστά και σήμερα και σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας θα έπρεπε να γίνει με αυτό τον τρόπο η διδασκαλία.

Όπως καταγγέλλουν, για παράδειγμα, γονείς στο 4ο δημοτικό σχολείο του Νέου Ηρακλείου δεν γίνεται τηλεκπαίδευση αν και οι δάσκαλοι βρέθηκαν στις θέσεις τους. Ο λόγος, όπως προκύπτει από τη σχετική αλληλογραφία το γεγονός ότι ο δήμος δεν είχε φροντίσει να γεμίσει με πετρέλαιο τον καυστήρα και να υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο.

Όπως φαίνεται στα e-mail η διευθύντρια ενημέρωσε τους γονείς το πρωί της Πέμπτης ότι «δεν είναι εφικτή η πραγματοποίηση της τηλεκπαίδευσης, καθώς δε λειτουργεί ο καυστήρας με αποτέλεσμα να μην έχουμε και η σύνδεση στο διαδίκτυο είναι ανύπαρκτη».

Η διευθύντρια, μάλιστα, είχε ενημερώσει μια ημέρα νωρίτερα τον δήμο για τα προβλήματα αυτά αλλά όπως φαίνεται η έκκληση της για βοήθεια κατέληξε στον κάλαθο των αχρήστων.

Παρόμοιες καταγγελίες και από γονείς στην Αγία Παρασκευή οι οποίοι ενημερώθηκαν ότι δεν θα γίνει επειδή, όπως τους είπαν, ο δήμος είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δάσκαλοι δήλωσαν αδυναμία να πραγματοποιήσουν τηλεκπαίδευση από το σπίτι τους δεδομένου ότι δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα σχολεία λόγω των κλειστών δρόμων και της δυσχέρειας στις μετακινήσεις.