Συνέντευξη στα «Παραπολιτικά» έδωσε η υφυπουργός παιδείας, , η οποία αποκάλυψε τι ποσοστό των εκπαιδευτικών είναι καλυμμένο απέναντι στον .

Τι είπε η υφυπουργός

Από τις 13 Σεπτεμβρίου, που ξεκίνησε η σχολική χρονιά, έχω βρεθεί σε πολλά σε όλη την Ελλάδα, από τη Φλώρινα, τη Σαμοθράκη, την Καλαμαριά και το Ωραιόκαστρο μέχρι τη Σύμη, τη Μαγνησία και την Αττική. Σε όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες που επισκέφτηκα, η εικόνα ανταποκρίνεται πλήρως στην απαραίτητη και υποδειγματική, θα έλεγα, συμμόρφωση και μαθητών στα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στόχος μας είναι η σχολική χρονιά να κυλήσει με ασφάλεια και τα σχολεία μας να παραμείνουν ανοιχτά.

Η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μέτρων πρόληψης και προστασίας και η τακτική διενέργεια test διασφαλίζουν τη μέγιστη προστασία της σχολικής κοινότητας. Ακολουθούμε τη διεθνή τάση και πρακτική για αυξημένο έλεγχο, κατόπιν και των εισηγήσεων της επιτροπής των ειδικών, και διασφαλίζουμε την ατομική και τη δημόσια υγεία στο σχολικό περιβάλλον.

Αυτήν τη στιγμή, κλειστά τμήματα έχουμε σε επτά από τα σχεδόν 14.000 σχολεία της χώρας. Είμαι πολύ ικανοποιημένη, γιατί η εκπαιδευτική κοινότητα στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα επιστροφής στην κανονικότητα, καθώς οι εκπαιδευτικοί μας, σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ανταποκρίθηκαν άμεσα στο εμβολιαστικό πρόγραμμα σε ποσοστό που έχει ξεπεράσει, ήδη, το 83% και, με κάθε ευκαιρία, τους ευχαριστώ θερμά.

Επιπλέον, υπολογίζουμε και το ποσοστό εκπαιδευτικών της τάξης του 5% που έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, οπότε και προκύπτει το ποσοστό του 88% κάλυψης της εκπαιδευτικής κοινότητας απέναντι στον κορονοϊό.