"Σχετικά με το σεμινάριο των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής από τον συντονιστή ΦΑ στην Αν. Αττική"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/09/2019 - 11:30 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη ο συντονιστής ΦΑ κάλεσε σε επιμορφωτικό σεμινάριο τους συναδέλφους ΦΑ από ΠΕ και ΔΕ της Α΄ Αν Αττικής.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ "Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ"

 

Στην εξέλιξη του σεμιναρίου οι συνάδελφοι ΦΑ με έκπληξη διαπίστωσαν ότι για το ποδόσφαιρο 5Χ5 ο κος Τσόνιας είχε καλέσει 2 εμπειρικούς προπονητές από την ΕΠΟ ως επιμορφωτές.

Η ενέργεια αυτή του συντονιστή ΦΑ γίνεται όταν είναι γνωστό ότι υπάρχει από πολλές πλευρές η αμφισβήτηση της αξίας των πτυχίων των εκπαιδευτικών ΦΑ. Χαρακτηριστικότερο όλων ο τελευταίος ψηφισμένος νόμος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που αναγνωρίζει τα πτυχία των εμπειρικών προπονητών και τα αναβαθμίζει σε σχέση με τα πτυχία των προπονητών από τα τμήματα επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού απαξιώνοντας τα ΤΕΦΑΑ και τις πανεπιστημιακές σπουδές στο χώρο. Μάλιστα η ΕΠΟ έχει μετατρέψει σε προσοδοφόρα επιχείρηση την χορήγηση «προπονητικού πτυχίου» στους απόφοιτους του ΤΕΦΑΑ με 15ημερα σεμινάρια και δίδακτρα που ξεκινάν από 1000 ευρώ και φτάνουν σε πολλές χιλιάδες ευρώ ανάλογα με την κατηγορία προπονητή αλλιώς δεν τους επιτρέπεται να δουλεύουν ως προπονητές ποδοσφαίρου.
Αποτελεί πρόκληση προς τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς ΦΑ να καλούνται να επιμορφωθούν στο σχολείο από ανθρώπους που δεν έχουν καν πανεπιστημιακό πτυχίο και παιδαγωγική κατάρτιση.

Δυστυχώς ο συντονιστής αγνόησε τις μεγάλες αντιδράσεις συναδέλφων και τις μαζικές αποχωρήσεις από το σεμινάριο και το συνέχισε όπως το είχε σχεδιάσει.
Το πιο σοβαρό είναι ότι ο συντονιστής γνώριζε πολύ καλά ότι στο δυναμικό των εκπαιδευτικών ΦΑ σε ΠΕ και ΔΕ υπάρχουν συνάδελφοι με ειδικότητα και εμπειρία στο χώρο που γνωρίζουν πολύ καλά το άθλημα και θα μπορούσε να τους αξιοποιήσει για την επιμόρφωση.
Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση του συντονιστή ΦΑ και απαιτούμε να δεσμευτεί ότι δεν θα επαναλάβει ανάλογες ενέργειες και «επιμορφώσεις» στο μέλλον

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: