Δυστυχώς για μία ακόμη χρονιά (το είχαμε επισημάνει και πέρυσι ίδια εποχή!! ) καταδεικνύεται περίτρανα η τάση του ΥΠΠΕΘ για υποβάθμιση του σχολικού Αθλητισμού.

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ

Τρεις περίπου μήνες μαθημάτων πριν την λήξη του σχολικού έτους ξεχνούνστο Υπουργείο της Παιδείας μας πως πρέπει να διοργανώσουν και τους σχολικούς αγώνες των ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Ελλάδος και Κύπρου.

 

ΑρχέςΦεβρουαρίου και ουδεμία προκήρυξη έχει φτάσει στις Ομάδες Φυσικής Αγωγής!!

Οι πληροφορίες λένε πως μέχρι τέλους του μήνα ο Υπουργός και τα στελέχη του θα αποφασίσουν την έναρξη των αγώνων!!

Από εκεί και πέρα και μέσα σε έναασφυκτικό χρονικό διάστημα πρέπει να οργανωθούν (από την ελλιπώς στελεχωμένηκαι ακέφαλη ακόμα Ομάδα Φυσικής Αγωγής ν.Λάρισας ) και να διεξαχθούν δεκάδες αγώνες ποδοσφαίρου,καλαθοσφαίρισης,χειροσφαίρισης, πετοσφαίρισης (αγοριών και κοριτσιών) καθώς και αγώνες Στίβου, ανωμάλου δρόμου, ενόργανης, πάλης, ρυθμικής κλπ.

Οι “υπεύθυνοι” του ΥΠΠΕΘ και των “αρμοδίων” για θέματα Σχολικού Αθλητισμού γραφείων του, μακριά από το σφυγμό των σχολείων ,εκτιμούν πως οι κρίσιμοι τελευταίοι μήνες του σχ, έτους για τα ΓΕΛ-ΕΠΑΛ της χώρας ενδείκνυνται για πειραματισμούς. Τι τους εμποδίζει στο να διεξαχθούν όλες αυτές οι αθλητικές δραστηριότητεςτην περίοδο Οκτωβρίου-Φεβρουαρίου για παράδειγμα;

Προφανώς και δεν γνωρίζουν (ή κάνουν πως δεν γνωρίζουν) βασικά δεδομένα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Καταρχήν την τελευταία περίοδο του σχ.έτους πραγματοποιούνται οι πολυήμερες εκπαιδευτικές εκδρομές των ΓΕΛ-ΕΠΑΛ με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μεγάλο πρόβλημαστον προγραμματισμό των αγώνων.

Επίσης στα πολυπληθή σχολεία μαθητές-αθλητέςκαθώς και οι συνάδελφοι Φυσικής Αγωγήςθα απουσιάζουν από τα μαθήματά τους συνεχείς μέρες (πέρυσι μαθητές σχολείου και οι γυμναστές τουςείχαν δέκα μέρεςνα πάνε στο σχολείο τους). Και αυτό μέχρι να αρχίσουν οι αγώνες άλλου αθλήματος!!

Δυστυχώς όμως η ίδια η Πολιτεία αποπροσανατολίζει τους μαθητές-αθλητέςτης Γ΄ Λυκείου από τον κύριο στόχο τουςγια τον οποίοεκείνη την περίοδο προετοιμάζονται πυρετωδώς .

Σε επικοινωνία εκπαιδευτικών και Διευθυντών σχολείων (καθότι δεν υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση από τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής) με στελέχη του ΥΠΠΕΘ εισπράττουν τα εξής: “εάν δεν θέλετε ας μην δηλώσει συμμετοχή το σχολείο σας” !!!

Νέα ήθη της πρώτης φοράς Αριστεράς για την ανάπτυξη του Σχολικού Αθλητισμού.

Κύριοι “υπεύθυνοι”του ΥΠΠΕΘ δεν έχετε λάβει τα μηνύματα δυσαρέσκειας από καθηγητές, μαθητές και γονείς για την προχειρότητάσας; Γιατί στρουθοκαμηλίζετε; Έως πότε αυτή η αδιαφορία σας για τον Σχολικό Αθλητισμό; Έως πότε θα διαλύετε τα σχολεία τους τελευταίους μήνες του σχ.έτους; Η ανικανότητά σας έχει και όρια. Έλεος.