array(22) {
 ["_timeless"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_5898421e99c6f"
 }
 ["timeless"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(1) "0"
 }
 ["_guid"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_5898423199c70"
 }
 ["guid"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(32) "2dd12366d5629ad9f56f55e6c1932d70"
 }
 ["_block_name"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_5898423999c71"
 }
 ["block_name"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(14) "anexartitosima"
 }
 ["_page"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_5898424199c72"
 }
 ["page"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(22) "syllogoi-ekpaideytikon"
 }
 ["_group"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_5898424999c73"
 }
 ["group"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(6) "hidden"
 }
 ["_source"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_5898425399c74"
 }
 ["source"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(234) "https://anexartitosima.wordpress.com/2017/01/25/%cf%83%cf%85%cf%83%cf%80%ce%b5%ce%b9%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b5%ce%bc%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%ba%cf%89%ce%bd-%cf%80-%ce%b5-%ce%b7%ce%bc%ce%b1/"
 }
 ["_aioseop_title"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["_aioseop_description"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["_aioseop_keywords"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["_aioseop_custom_link"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["accordion__aioseop_noindex"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["_post_views"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(3) "554"
 }
 ["_thumbnail_id"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(5) "93000"
 }
 ["_yoast_wpseo_title"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["_yoast_wpseo_metadesc"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["_wtpsw_views"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(2) "12"
 }
}
        

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι

Ως Συσπείρωση Παρέμβαση εκπαιδευτικών-Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας , απευθυνθήκαμε σε εσάς, σε όλα τα σχολεία της περιοχής του Συλλόγου μας, καταγγέλοντας όπως οφείλαμε, ως εκπαιδευτικοί, ως παράταξη που αγωνίζεται και αποδεικνύει στην πράξη την αγωνιστικότητά της για τα συμφέροντα εκπαιδευτικών και εκπαίδευσης, τις ασχήμιες και το δηλητήριο που χύνεται τούτες τις ημέρες σε περιοχές και σχολεία της χώρας μας που πρόκειται να υποδεχθούν και να εκπαιδεύσουν μικρούς πρόσφυγες. Δηλητήριο που χύνει μεθοδικά στην κοινωνία μας η εγκληματική-ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής!

Για όλα όσα συνέβησαν στο Πέραμα σας ενημερώσαμε με την καταγγελία-ανακοίνωση την οποία και αποστείλαμε στα σχολεία.

Όμως αρχικός μας σκοπός, όπως άλλωστε συμβαίνει και επιδιώκουμε ως παράταξη κάθε φορά που συνεδριάζει το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, είναι αυτός να παίρνει τις δικές του αποφάσεις, να έχει θέσεις, να ενημερώνει κάθε συνάδελφο γι’ αυτές του τις αποφάσεις, με αυτές να προσπαθεί να χτίσει το εκπαιδευτικό μας κίνημα. Αυτό ακριβώς επιδιώξαμε από την πρώτη κιόλας στιγμή που έγιναν γνωστά στο πανελλήνιο τα γεγονότα στο Πέραμα, καταθέτοντας δύο κείμενα προς συζήτηση και απόφαση στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου προκειμένου αυτή να παρθεί έγκαιρα και να ενημερωθούν οι συνάδελφοι-ανάλογο κείμενο προς συζήτηση και απόφαση κατέθεσε και το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών.

Και ενώ τα γεγονότα έτρεχαν και εξακολουθούν να τρέχουν με ταχύτητα , ενώ πρόκειται για ένα σημαντικότατο ζήτημα που απασχολεί κάθε εκπαιδευτικό και ολόκληρη την κοινωνία μας δημιουργώντας μάλιστα συγχύσεις σε πολλές περιπτώσεις και το χειρότερο επιτρέποντας στο «φίδι να βγαίνει όλο και πιο πολύ απ’ το αυγό του» δηλητηριάζοντας τους πάντες και τα πάντα, ενώ θα περίμενε κανείς από το σωματείο των εκπαιδευτικών που τους αφορά πρώτιστα αυτό το ζήτημα να πάρει θέση , να καταγγείλει και να καταδικάσει με κάθε τρόπο και με όλη του την ψυχή , χωρίς να αφήνει καμιά χαραμάδα απ’ όπου θα περνά ο φασισμός, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας «αδυνατεί» , με ευθύνες συγκεκριμένων παρατάξεων που έχουν στα χέρια τους το προεδρείο του, να εκδώσει μία απλή καταγγελία!

Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι

Ήδη από την Πέμπτη 18 Γενάρη καταθέσαμε ως παράταξη , όχι ένα αλλά δύο κείμενα , περιμένοντας μέσα από ηλεκτρονική συνεννόηση να παρθεί απόφαση. ΔΑΚΕ αλλά και ΔΗΣΥ ολιγώρησαν χαρακτηριστικά , καθιστώντας την έγκαιρη ανακοίνωση από το Σύλλογο αδύνατη. Προβάλλοντας μάλιστα διάφορες προφάσεις, όπως για παράδειγμα την αφαίρεση του όρου «εγκληματική» για την οργάνωση της Χρυσής Αυγής , φανέρωνε καθαρά ότι δεν είχαν κανένα σκοπό ως παράταξη να καταγγείλουν τα ντροπιαστικά γεγονότα στο Πέραμα, γεγονότα που κλείνουν μέσα τους τον κίνδυνο να εξελιχθούν ως ντόμινο και σε άλλες περιοχές και άλλα σχολεία της χώρας μας που πρόκειται να υποδεθούν προσφυγόπουλα!

Αναρωτιόμαστε και πιστεύουμε πως πρέπει κάθε συνάδελφος να αναρωτηθεί το ίδιο , γιατί οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ αρνούνται τον όρο «εγκληματική» για μία οργάνωση που είναι υπόδικη εδώ και χρόνια, που παρότι δεν έχει τελεσιδικήσει η απόφαση με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ασφαλώς, έχει ήδη αποδειχτεί η εγκληματική της φύση με τις απρόσκοπτες επιθέσεις σε ξένους και Έλληνες εργάτες και συνδικαλιστές, με πογκρόμ κατά όσων δεν ταιριάζουν με τα απάνθρωπα ένστικτά τους, με τη δολοφονία του Π. Φύσσα;

Μήπως για τους συναδέλφους των δύο παρατάξεων δεν είναι αρκετές οι εικόνες που όλοι είδαμε με τον υπόδικο Λαγό και άλλους χρυσαυγίτες που ντύνονται το ρόλο του εξαγριωμένου γονιού για να παρασύρουν, να σπρώχνουν , να χτυπούν , να ασχημονούν στο Πέραμα; Θέλουμε να πιστεύουμε πως κάτι τέτοιο δεν έγινε εσκεμμένα γι’ αυτό και περιμέναμε με υπομονή! Η επιμονή τους όμως στην αφαίρεση από την ανακοίνωση της επίμαχης λέξης συνεχίστηκε και μάλιστα απέκτησε κι παραπάνω περιεχόμενο, όταν μέλος της ΔΑΚΕ και του Δ.Σ. με θέση στο Δ.Σ. κατέθεσε την πρόταση πως εκτός από τη λέξη «εγκληματική» από το κείμενο θα πρέπει να αφαιρεθούν και άλλα όπως την αφαίρεση της λέξης «ναζί» αφού κατά τη γνώμη του οι

«Ναζί απετέλεσαν
ιστορικά μια στρατιωτική οργάνωση πολέμου, οι Χρυσαυγίτες (κακώς και
δυστυχώς βέβαια) βρίσκονται στην ελληνική βουλή με την ψήφο του λαού»!!!

και την αντικατάστασή τους με εκφράσεις όπως, «αυθαιρεσίες, προκλήσεις μίσους, βίας, κλπ»!!!

Έπειτα από όλα τα παραπάνω μπορεί ο οποιοσδήποτε να καταλάβει τους λόγους και τους αίτιους που ο Σύλλογός μας, τη στιγμή που δεκάδες σύλλογοι εκπαιδευτικών στη χώρα και καταδίκασαν και προχώρησαν σε κινητοποιήσεις με μαζική συμμετοχή ενάντια στο ναζιστικό-φασιστικό φαινόμενο και τις δηλητηριώδεις παραφυάδες του, εδώ και τόσες ημέρες δεν έλαβε καμία απόφαση , αφήνοντας τους συναδέλφους αλλά και την τοπική κοινωνία στο σκοτάδι.

Συνάδελφοι

Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν και να καταγγελθούν ακόμα για τον τρόπο που εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. αντιλαμβάνονται και αντιμετωπίζουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Ως Συσπείρωση Παρέμβαση εκπαιδευτικών-Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας θεωρούσαμε και θεωρούμε πως η δράση και η λειτουργία του Δ.Σ. του Συλλόγου πρέπει να διέπεται από διαφάνεια, πρέπει να τη χαρακτηρίζει η διαρκής επαφή , η ζωντανή σύνδεση με το συνάδελφο της βάσης, τον κάθε εκπαιδευτικό και η επαφή με την κοινωνία μας και τα προβλήματά της ειδωμένα όλα αυτά μέσα από την πιο πλατιά δημοκρατικότητα.

 • Οι εκπρόσωποι των συγκεκριμένων παρατάξεων που συναποτελούν το προεδρείο του Συλλόγου , έχουν αντιληφθεί αυτή τους την υποχρέωση; Έχουν αντιληφθεί τις τεράστιες ευθύνες που απορρέουν από τη θέση τους;
 • Έχουν αντιληφθεί ότι το Δ.Σ. και ο Σύλλογος, οι εκατοντάδες συνάδελφοι της περιοχής μας δεν του εξέλεξαν για άλλους λόγους παρά για να προασπίζονται εκπαίδευση, εκπαιδευτικούς, μαθητές, οποιουσδήποτε μαθητές ανεξαρτήτως φυλής , θρησκείας, χρώματος, εθνικότητας;
 • Έχουν αντιληφθεί πως και στην περιοχή μας, έπειτα και από τα πρόσφατα γεγονότα των εγκαινίων της Χρυσής Αυγής, αλλά όπως έδειξαν και γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος, υπάρχουν και μπορεί να λειτουργήσουν «θύλακες» ναζιστικού δηλητήριου, καθώς και στην περιοχή μας επίκειται η λειτουργία μονάδων εκπαίδευσης παιδιών προσφύγων; Έχουν αναρωτηθεί τι θα γινόταν , με ποιους τρόπους και ποιοι ακριβώς θα αντιμετώπιζαν ανάλογα θέματα , όπως αυτά που παρουσιάστηκαν στο Πέραμα και αλλού;
 • Έχουν αναρωτηθεί τι σκέφτεται η τοπική κοινωνία για τους εκπαιδευτικούς της , όταν αυτοί στέκουν απαθείς απέναντι σε τέτοια ζητήματα;

Είμαστε σίγουροι πως το έχουν κάνει , όμως αυτό που δεν τους αφήνει να δράσουν όπως πρέπει και κατά συνέπεια εμποδίζει και το Σύλλογο , τον κάθε εκπαιδευτικό να σκεφτεί και να δράσει όπως η κατάσταση απαιτεί είναι η προσήλωσή τους σε όσα έχουν μάθει για το τι είναι συνδικαλιστικό κίνημα…η προσήλωσή τους στο γραφειοκρατικό, κυβερνητικό συνδικαλισμό που κάθε συνάδελφος γνωρίζει και απεχθάνεται. Σε αυτή την περίπτωση όμως , τα παιχνίδια τέτοιου είδους καταντούν επικίνδυνα!

Η Συσπείρωση Παρέμβαση εκπαιδευτικών-Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας , καταγγέλλει την πολιτική αυτή στάση των ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ και καλεί κάθε συνάδελφο να την καταδικάσει με τη σειρά του.

Καλούμε επίσης κάθε συνάδελφο σε εγρήγορση κι αγώνα για να καταδικαστεί στην πράξη ο φασισμός!

alt