Αυξάνονται οι καταγγελίες τις τελευταίες μέρες από ακόμη περισσότερους σπουδαστές που δεν έχουν λάβει το έκτακτο επίδομα των 800ευρώ για το μήνα Απρίλιο, λόγω της ενεργής σύμβασης της απλήρωτης πρακτικής άσκησης!

ΣΥΣΔΙΕΚ

Με παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 28/4/20στο Υπουργείο Εργασίας από αντιπροσωπεία του Συλλόγου όπου ζητήσαμε να συναντηθούμε με τον υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση προκειμένου να δοθεί λύση στα οξυμένα προβλήματα των εργαζόμενων σπουδαστών που αποκλείονται από το έκτακτο επίδομα ενώ το δικαιούνται, δείξαμε ότι δεν πάμε ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες.

Οι μέρες περνάνε και οι ανάγκες μας μεγαλώνουν, ενάμιση μήνα τώρα δεν υπάρχει εισόδημα στο σπίτι μας, πως θα ζήσουμε εμείς και οι οικογένειες μας όταν έχουν ανασταλεί οι συμβάσεις, κάποιοι έχουμε απολυθεί, άλλοι δεν ξέρουμε πότε και αν θα ξανά δουλέψουμε.
Δεν σταματάμε τις παρεμβάσεις και τις προσπάθειές μας ώστε να πάρουν όλοι όσοι δικαιούνται το έκτακτο επίδομα, να προστεθούν στους δικαιούχους όλοι οι “πρακτικάριοι” σπουδαστές.
Καλούμε κάθε σπουδαστή που ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία να επικοινωνήσει άμεσα με το Σύλλογο για να συγκεντρώσουμε παραπάνω στοιχεία και να κάνουμε εκ νέου παρέμβαση στο υπουργείο.

Απαιτούμε από το υπουργείο Εργασίας και την κυβέρνηση εδώ και τώρα:

• ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΝ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 800 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ.
• ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΣΚΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ, ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 800 ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ.
• ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
• ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 800 ΕΥΡΩ.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας!