Η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την  στα τα οποία δεν λειτουργούν δια ζώσης εξαιτίας της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «είναι γελοίο, να θέλει το ΥΠΑΙΘ ακόμη και τις μέρες της κακοκαιρίας να δείξει δήθεν έργο και να δουλέψουν πάση θυσία οι «μηχανές» της Cisco, που βάζουν σε κίνδυνο προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών».

Aνακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

Μεταξύ τραγικού και γελοίου το Υπουργείο Παιδείας Είναι τέτοια η «επένδυση» της Cisco στην κυβέρνηση της ΝΔ που ούτε τη μία ή τις δύο μέρες κλειστών σχολείων λόγω χιονιά, δεν αφήνουν ανεκμετάλλευτη τα δύο «συνεταιράκια».

Έτσι, παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί η πλήρης συμμόρφωση του υπουργείου Παιδείας στις καταδικαστικές αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η υπουργός δίνει εντολή στους εκπαιδευτικούς να κάνουν χρήση του Webex και να παράσχουν στους μαθητές τους. Δηλαδή, να παρανομήσουν! Το ίδιο επιχείρησε να κάνει και στα υπό κατάληψη σχολεία και εισέπραξε την ομόθυμη αντίδραση των εκπαιδευτικών.

Μάλιστα, αυτή τη φορά η εντολή δόθηκε από τις οικείες διευθύνσεις εκπαίδευσης το βράδυ της Κυριακής για το πρωί της Δευτέρας, αποκαλύπτοντας την ανύπαρκτη σχέση των ιθυνόντων του υπουργείου με την ουσία της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Που την κατανοούν σαν ένα on-off, σαν μια στιγμιαία εναλλαγή ζωντανής και εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Αδυνατώντας να καταλάβουν πόση προετοιμασία χρειάζεται ο εκπαιδευτικός για να οργανώσει το μάθημα και το «υλικό» του για να σταθεί όπως πρέπει μπροστά στους μαθητές του, στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Είναι τέτοια η πολιτική πίεση και τόσο το επικοινωνιακό άγχος αυτής της κυβέρνησης και του συγκεκριμένου υπουργείου, που είναι ικανοί να εναλλάσουν καθημερινά το τραγικό με το γελοίο. Το τραγικό των εκατοντάδων χιλιάδων κρουσμάτων στα σχολεία από το Σεπτέμβριο και μετά, για τα οποία «πανηγυρίζουν» ότι χάρη στην παγκόσμια πρωτοτυπία του «50%+1», δεν κλείνουν τμήματα, ακόμη κι αν εμφανίζονται 10 ή παραπάνω κρούσματα!

Και το γελοίο, να θέλουν ακόμη και τις μέρες της κακοκαιρίας να δείξουν δήθεν έργο και να δουλέψουν πάση θυσία οι «μηχανές» της Cisco, που βάζουν σε κίνδυνο προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών. Κυβέρνηση ασυγκράτητων νεοφιλελεύθερων, κυβέρνηση εντολοδόχος συμφερόντων, κυβέρνηση Μητσοτάκη με υπουργό Παιδείας Κεραμέως.