Συνεχής άνοδος των Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΚΠΑ σε παγκόσμιες κατατάξεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/03/2019 - 10:56 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Την άνοδο στις παγκόσμιες κατατάξεις πανεπιστημίων του Τομέα των Ανθρωπιστικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καταγράφουν τα αποτελέσματα δύο σημαντικών παγκόσμιων κατατάξεων, της QS (Quacquarelli Symonds), και του Times Higher Education (THE).

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη συνεχή άνοδο του Τομέα των Ανθρωπιστικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στις σημαντικότερες παγκόσμιες κατατάξεις», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος. «Ο τομέας αυτός συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της διεθνούς πανεπιστημιακής κοινότητας και αποτελεί έναν σημαντικό πρεσβευτή του ιδρύματός μας στην Ελλάδα αλλά και στο Εξωτερικό», συμπλήρωσε.

Ειδικότερα, στην κατάταξη QS σε επιμέρους θεματικές περιοχές και εξειδικευμένα επιστημονικά αντικείμενα, η οποία δημοσιεύθηκε πριν από μερικές ημέρες, είναι αξιοσημείωτη η βελτίωση της θέσης του πανεπιστημίου στην θεματική: «Τέχνες και Ανθρωπιστικές Επιστήμες». Πιο συγκεκριμένα, για το 2019 το ΕΚΠΑ καταλαμβάνει την 349η θέση στον κόσμο έχοντας ανέβει τριάντα δύο (32) θέσεις σε σχέση με την κατάταξη του 2017 (381).

Loading...


  • europalso   ideascentral