Σύλλογος Σωτηρίου: Ανάκληση ανακήρυξης – Τα ψηφοδέλτια στο ΠΥΣΠΕ Αττικής. Με βάση την απόφαση της ΔΟΕ και των συλλόγων αποσύρθηκαν όλα τα ψηφοδέλτια στο ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής.

Με βάση την απόφαση της ΔΟΕ και των συλλόγων αποσύρθηκαν όλα τα ψηφοδέλτια στο ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής. Δεν υπάρχουν υποψήφιοι και δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν εκλογές. Αυτό έχει υποχρέωση να το επικυρώσει και τυπικά ο Δ/ντής  εκπ/σης Αν. Αττικής. Συγκεκριμένα:

Σύμφωνα με τον Κώδικα Διοικητικής διαδικασίας προβλέπεται τα εξής :

«Άρθρο 21 – Νόμος 2690/1999 – Ανάκληση

Αρμόδιο για την ανάκληση ατομικής διοικητικής πράξης όργανο είναι εκείνο που την εξέδωσε ή που είναι αρμόδιο για την έκδοση της. Για την ανάκληση δεν είναι απαραίτητο να τηρείται η διαδικασία που προβλέπεται για την έκδοση της πράξης, εκτός αν ανακαλείται πράξη νόμιμη ή πράξη παράνομη ύστερα από εκτίμηση πραγματικών περιστατικών.»

Επιπροσθέτως  η ανακήρυξη της Δ/νσης σε κάθε περίπτωση αναφέρει ότι αφορά τις εκλογές στις 4/11. Κατά συνέπεια και τυπικά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για την υλοποίηση του σχεδίου του υπουργείου,  με τους όρους της τροπολογίας «Κεραμέως» που άλλαξε τα δεδομένα, μετά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  και προβλέπει την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 7/11. Σε κάθε περίπτωση οι όροι διεξαγωγής των εκλογών, δεν νοείται να αλλάζουν, μετά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων.

Επομένως η Διεύθυνση ΠΕ Αν. Αττικής υποχρεούται να ακυρώσει – ανακαλέσει  την ανακήρυξη των υποψηφίων  που έκανε (Φ.22/21929/9-10-2020).

Ως σύλλογος απαιτούμε από το Δ/ντή εκπαίδευσης να προχωρήσει  στην πράξη ανάκλησης για να κλείσει και τυπικά η ακύρωση των εκλογών παρωδία. Διαδικασία στην οποία προχώρησαν και άλλες Δ/νσεις.

Θεωρούμε ότι είναι έωλο  και απαράδεκτο το επιχείρημα του Υπουργείο σύμφωνα με το οποίο ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να γίνει απόσυρση των ψηφοδελτίων. «Υποψήφιοι με το ζόρι» ή ακόμα χειρότερα «εκλεγμένοι με το ζόρι» δεν μπορεί να υπάρξουν, είναι ντροπή για τη δημοκρατική λειτουργία των εκπαιδευτικών θεσμών. Πέρα από τις διαδικασίες που έχει δρομολογήσει η ΔΟΕ σε κεντρικό επίπεδο, καλούμε το Δ/ντή εκπαίδευσης – ο οποίος φέρει προσωπική ευθύνη για τη διεξαγωγή των εκλογών και την τήρηση της διαδικασίας σε επίπεδο Δ/νσης Αν. Αττικής, να ακολουθήσει την κοινή λογική, τη δεοντολογία και τη νομιμότητα. Τον καλούμε να σταθεί με τον κλάδο και όχι απέναντι.

Σε κάθε περίπτωση η ακύρωση των ηλεκτρονικών εκλογών, έχει τεράστια σημασία για το εκπαιδευτικό κίνημα :

Είναι απολύτως διαβλητές.  Ήδη τα δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν από αντίστοιχες διαδικασίες  στο παρελθόν, επιβεβαιώνουν ότι κανείς δεν μπορεί να ελέγξει ποιος είναι πίσω από το πληκτρολόγιο, αν είναι μόνος του και ανεπηρέαστος την ώρα που ψηφίζει, αν είναι η ψήφος του μυστική. Το ίδιο το σύστημα δίνει τη δυνατότητα να μπει κάποιος περισσότερες από μία φορά και να αλλάξει την ψήφο του στη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Οι εκλογές αυτές θα είναι το πρώτο βήμα για τη διάλυση των συλλογικών διαδικασιών και της ελεύθερης και δημοκρατικής λειτουργίας των σωματείων και του εκπαιδευτικού κινήματος. Ήδη η κυβέρνηση ετοιμάζει τον νέο συνδικαλιστικό νόμο, μαζί με το νόμο για τα εργασιακά, όπου προβλέπει την υποχρεωτική διεξαγωγή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και με πρόβλεψη ότι θα παίρνεται απόφαση για απεργία μόνο με το 50% + 1 , χωρίς συλλογικές διαδικασίες και συνελεύσεις.

Θέλουν να επιβάλουν την πλήρη εξατομίκευση του καθενός, χωρίς αλληλεπίδραση, χωρίς συλλογικότητα, να κάνει «like» από μακριά με βάση την κυρίαρχη και ελεγχόμενη ενημέρωση.

Η περίοδος της πανδημίας αξιοποιείται από την κυβέρνηση και το υπουργείο όχι μόνο για να περάσει όλες τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις – μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, εργασία, δικαιώματα αλλά ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΈΝΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Άρα η μάχη για την ακύρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι καθοριστική.

Δε θα περάσει – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ

Γυρίζουμε την πλάτη στην Κεραμέως : που παίζει με τη ζωή μας, διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση, μας αντιμετωπίζει ως ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ στην πανδημία. Δε θα της επιτρέψουμε «να βάλει χέρι» και στα σωματεία μας και τη λειτουργία τους.

ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΑ :

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ Μαζική απονομιμοποίηση του φιάσκου της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Η συμμετοχή σ αυτές είναι στήριξη του υπουργείου και της κυβέρνησης στα σχέδια τους ενάντια στη δημόσια εκπαίδευση, τα δικαιώματα  και τις ζωές μας.

Δε θα αποδεχτούμε το αποτέλεσμα τέτοιων εκλογών – ερήμην των εκπαιδευτικών. Κανένας από τους νόθους εκλεγμένους δε θα νομιμοποιηθεί και δε θα γίνει αποδεκτός ως εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών ούτε από τα σωματεία μας ούτε στη συνείδηση των εκπαιδευτικών.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ τις ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΑΝ Υπουργείο και Δ/νση πραγματοποιήσουν αυτές τις «εκλογές», οι εν δυνάμει εκλεγμένοι θα παραιτηθούν και δε θα αποδεχτούν κάποια θέση.

Να καλέσουν – με συνέπεια – όλες και όλους τους συναδέλφους σε μαζική καθολική αποχή δηλώνοντας ότι δεν πρέπει και δεν έχει κανένα νόημα η συμμετοχή γιατί όποιοι ανακοινωθούν ως αιρετοί από αυτή τη διαδικασία θα παραιτηθούν.  Όποιος το κάνει δε θα έχει σχέση με τα σωματεία και το εκπαιδευτικό κίνημα – θα σταθεί εχθρικά και απέναντι στον κλάδο.

Ο σύλλογος επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα των μελών του και θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσω, ακόμα και νομικό αν χρειαστεί, σε βάρος όποιου παραβιάζει το νόμο και τα δικαιώματα των μελών του και χρησιμοποιήσει με όποιο τρόπο το όνομά τους και το όνομα των συνδυασμών που αποσύρθηκαν.