Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γονέων και μαθητών για κλείσιμο σχολείων στην Τούμπα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/01/2020 - 15:11 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το πρωί γονείς και μαθητές από την περιοχή της Κάτω Τούμπας, αντιδρώντας στον σχεδιασμό του δήμου για κλείσιμο του σχολικού συγκροτήματος στην οδό Κλεάνθους, λόγω εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του δήμου Θεσσαλονίκης, οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου ένα χρόνο και σε πρώτη φάση θα κλείσουν τα τρία από τα συνολικά πέντε σχολεία που στεγάζονται στο χώρο. Οι γονείς και οι μαθητές ζητούν οι εργασίες να γίνουν με το σχολικό συγκρότημα σε λειτουργία, ώστε να μη χρειαστεί διασπορά των παιδιών σε γειτονικά σχολεία.

Ακολούθησε συνάντηση εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με τους αντιδημάρχους Τεχνικών Εργων, Εφραίμ Κυριζίδη και Παιδείας, Δήμητρα Ακριτίδου, ώστε να ενημερωθούν λεπτομερώς οι γονείς για το χρόνο έναρξης των εργασιών και τα πιθανά σχέδια μεταφοράς των μαθητών.
Ο κ.Κυριζίδης υποσχέθηκε πως οι εργασίες θα ξεκινήσουν με τη λήξη του σχολικού έτους, ώστε να μην υπάρξει "καμία αναστάτωση για τους μαθητές κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς", ενώ η κ.Ακριτίδου πρόσθεσε πως στις προθέσεις είναι να μεταφερθούν οι τάξεις αυτούσιες σε γειτονικά σχολεία.  • Το ipaidia.gr στο google news

    Τελευταίες Ειδήσεις

    Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020    • ideascentral

      europalso