Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΦ αναφορικά με τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης .

Η ανακοίνωση της ΠΕΦ:

Με δυσάρεστη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απαράδεχτη συμπεριφορά της Συμβούλου Φιλολόγων Νομού Έβρου, η οποία σε μια από τις πρώτες δημόσιες τοποθετήσεις της, εκφράζοντας την άποψή της για τους εκπαιδευτικούς με τους οποίους πρόκειται (;) να συνεργαστεί, χρησιμοποίησε χαρακτηρισμούς όπως «κοπρόσκυλα», «κοπρίτες» και «αγράμματοι, εθνομηδενιστές και σκοταδιστές», «τους χρειάζεται αξιολόγηση και πέταμα».

Η ανήκουστη και ανάρμοστη για εκπαιδευτικούς, και μάλιστα για εκπαιδευτικά στελέχη, φρασεολόγια της, δεν εκφράζει μόνον εμπάθεια και υποτίμηση, αλλά, ταυτόχρονα, προσβάλλει το λειτούργημα το εκπαιδευτικού, το οποίο υποτίθεται ότι υπηρετεί και η ίδια. Οι απόψεις της για τον κλάδο των εκπαιδευτικών αποκαλύπτουν τις προθέσεις της για τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να ασκήσει τα καθήκοντα της. Καθώς το υπουργείο επιδιώκει την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης, το ενδεχόμενο να αξιολογηθούν οι συνάδελφοι σε κλίμα εκφοβισμού και με κριτήριο τις επικίνδυνες στερεοτυπικές απόψεις της Συμβούλου Φιλολόγων Έβρου, είναι εφιαλτικό.

Περιμένουμε από το Υπουργείο Παιδείας να αξιολογήσει τη συμπεριφορά της συγκεκριμένης Συμβούλου, συμπεριφορά η οποία ξεπερνάει τα όρια του απλού υπηρεσιακού παραπτώματος, και να προβεί στις προσήκουσες ενέργειες. Ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπίσουν οι υπεύθυνοι το ζήτημα, θα είναι μια σαφής ένδειξη για το πώς αντιλαμβάνονται την αξιολόγηση.

Ως εκ τούτου, το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων συντάσσεται με τους συναδέλφους της Β΄ΕΛΜΕ Έβρου και υποστηρίζει τα αιτήματά τους για την άμεση έκπτωση της εν λόγω Συμβούλου από το αξίωμά της και τη διαγραφή της από τον προσωρινό ενιαίο αξιολογικό πίνακα υποψηφίων Διευθυντών σχολικών μονάδων.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ