Ρέθυμνο: Κλειστά τα σχολεία – Διαμαρτυρία από την ΕΛΜΕΡ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/02/2019 - 17:49 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

| Ο Δήμος Ρεθύμνης και το Τμήμα Παιδείας ενημερώνουν τους συμπολίτες ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων όλα τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου Ρεθύμνου θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019.

Κακοκαιρία: Ποιά σχολεία θα μείνουν κλειστά την Τρίτη 26/2 (Συνεχής ενημέρωση)

Σε ό,τι αφορά το Εσπερινό Γενικό Λύκειο και το Εσπερινό ΕΠΑΛ, επίσης ΔΕΝ θα λειτουργήσουν σήμερα Δευτέρα 25 και αύριο Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία και στο δήμο Αμαρίου και στο δήμο Μυλοποτάμου.
Κλειστός και ο Δημοτικός Κήπος

Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ρεθύμνης ενημερώνει τους συμπολίτες ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων ο Δημοτικός Κήπος θα παραμείνει κλειστός για το διήμερο Δευτέρα 25 και Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, στο πλαίσιο λήψης προληπτικών μέτρων για την αποφυγή ατυχημάτων και προστασίας των πολιτών.

Διαμαρτυρία από την ΕΛΜΕΡ

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου εκφράζει τη διαμαρτυρία της προς τις τοπικές αρχές για το γεγονός ότι δεν προέβησαν στο κλείσιμο των σχολικών μονάδων του νομού τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, ενώ ήταν από μέρες γνωστή η πρόγνωση για τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη.

Αν το κριτήριο είναι πως πρέπει να κινδυνεύσουν άνθρωποι, τότε πληροφορούμε τους αρμόδιους ότι κινδύνευσαν. Γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους στα σχολεία, μαθητές και οδηγοί λεωφορείων, καθηγητές που έρχονται ακόμα και από άλλους νόμους, βρέθηκαν σε δρόμους κλειστούς από κατολισθήσεις ή σε κατολισθήσεις σε εξέλιξη, σε ορμητικά νερά ή σε πολύ έντονες βροχοπτώσεις, που περιόριζαν σημαντικά την ορατότητα. Ακόμα και για τους μαθητές ή τους εκπαιδευτικούς που κινήθηκαν πεζή για το σχολείο ήταν δύσκολο έως επικίνδυνο, σε κάποιες περιπτώσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που λειτουργούν τα σχολεία, για να διαπιστωθεί γρήγορα ότι έπρεπε να μείνουν κλειστά. Και φυσικά, αφού τα παιδιά έχουν έρθει στο σχολείο, είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψουν.

Καλούμε τους Δήμους της Π.Ε. Ρεθύμνου (όπου τα σχολεία λειτούργησαν), την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου και την Περιφέρεια Κρήτης να μας απαντήσουν γιατί έκριναν πως τα σχολεία έπρεπε να μείνουν ανοικτά. Πιστεύουμε επίσης πως και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έπρεπε να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία, ακόμα και αν δεν ήταν άμεσα στις αρμοδιότητές της, και να καλύψει το κενό των τοπικών αρχών.

Αναμένουμε απαντήσεις.

ΥΓ. Ασφαλώς θεωρούμε θετική εξέλιξη την ανακοίνωση από την πλευρά των Δήμων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου πως αύριο Τρίτη τα σχολείαευθύνης τους θα παραμείνουν κλειστά. Καλούμε και τους άλλους Δήμους να εξετάσουν, αν δεν το έχουν ήδη κάνει, σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: