Δείτε τι αποκάλυψε η κ. Μακρή αναφορικά με την .

Ειδικότερα, η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (ΚΚΕ) κου Ιωάννη Δελή με θέμα: “Για τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των δόκιμων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών (2020) της Ειδικής Αγωγής”, συζητήθηκε στη Βουλή στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Την Ερώτηση απάντησε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή. Ο Βουλευτής του ΚΚΕ ρώτησε την κα Μακρή αναφορικά με το τι προτίθεται να κάνει το ΥΠΑΙΘ ώστε οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης για όλους τους δόκιμους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής του 2020.

Η Υφυπουργός ΠΑΙΘ απάντησε πως:

Η απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως είναι να εφαρμοσθούν οι διατάξεις της αξιολόγησης του νόμου 4823/2021 και για τους νεοδιόριστους δόκιμους εκπαιδευτικούς ΕΕΠ-ΕΒΠ, αναφορικά με τη μονιμοποίησή τους. Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ θα πραγματοποιηθεί κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά. Οι οδηγίες του Γ.Γ. ΥΠΑΙΘ κου Α. Κόπτση προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ήταν να απέχουν από τη διαδικασία έκδοσης διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης δόκιμων εκπαιδευτικών. Οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των δόκιμων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ που εξέδωσαν Διευθύνσεις Εκπαίδευσης είναι άκυρες και θα ανακληθούν. Ηδη Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας προχωρούν σε ανάκληση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης δόκιμων εκπαιδευτικών που εξέδωσαν.

Η αξιολόγηση δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα και ουδείς δόκιμος εκπαιδευτικός-ΕΕΠ-ΕΒΠ θα απολυθεί.

Συμμετοχή στις επιλογές στελεχών και των δόκιμων εκπαιδευτικών Επίσης η κα Μακρή αναφέρθηκε στο άρθρο 78 του νόμου 4997/2022, όπου για λόγους ισότιμης μεταχείρισης στις διαδικασίες επιλογής στελεχών, υπάρχει πρόβλεψη να επιτρέπεται στους δόκιμους εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), που έχουν συμπληρώσει τη διετή δοκιμαστική υπηρεσία, αλλά δεν έχει υλοποιηθεί η διαδικασία αξιολόγησής τους, μεταβατικά και έως ολοκλήρωση των διαδικασιών αξιολόγησης, να είναι υποψήφιοι και να συμμετέχουν στις διαδικασίες επιλογής για Θέσεις στελεχών Εκπαίδευσης, εφόσον συντρέχουν και οι λοιπές νόμιμες προϋποθέσεις συμμετοχής τους.

Ο Βουλευτής του ΚΚΕ κος Δελής μετά από αυτή την απάντηση της Υφυπουργού ΠΑΙΘ, μίλησε περί “ψυχρολουσίας” των εκπαιδευτικών, ενώ η κα Μακρή απαντώντας ανέφερε πως είχαν ενημερωθεί οι εκπαιδευτικοί από τον Γ.Γ ΥΠΑΙΘ κο Κόπτση, εννοώντας την πρόσφατη συνάντηση του με Σωματεία εκπαιδευτικών.