Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Πρόωρο το άνοιγμα των σχολείων με 800 κρούσματα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/12/2020 - 22:15 | Author: Newsroom Ipaidia

Τη στιγμή που πολλά ερωτηματικά πλανώνται για το , περίπου στα 800 θα κυμαίνονται τα κρούσματα  καθημερινά στις 7 Ιανουαρίου,  μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων σύμφωνα με όσα ανέφερε o καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, στο OPEN. Δείτε στο ipaidia.gr.

Συνεπώς, τέτοια νούμερα, δεν θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην απόφαση για το . Εισερχόμαστε στο πιο επικίνδυνο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου που λόγω καιρικών συνθηκών, υπάρχει η τάση οι χώροι να μένουν κλειστοί και να μην αερίζονται σωστά.
Παράλληλα αρκετές φωνές  ζητούν νέα παράταση για το , παρότι που η κυβέρνηση έχει θέση ως στόχο το πρώτο κουδούνι μετά τις γιορτές να ακουστεί στις 8 Ιανουαρίου.

Νίκη Κεραμέως για άνοιγμα σχολείων και Πανελλήνιες 2021

Πανελλήνιες 2021 - Γονείς: «Έγκλημα οι αλλαγές εν μέσω πανδημίας»

Emvolio.gov.gr: Το εθνικό σχέδιο εμβολιασμών - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Από πολλούς θεωρείται παρακινδυνευμένο να ανοίξουν τα σχολεία στις 8/1, με δεδομένη την μετακίνηση των γονέων - ειδικά για παιδιά καθώς θα μπορούσαν να προκαλέσουν αναζωπύρωση της πανδημίας.

Άνοιγμα σχολείων - Σημαντικό το πώς θα ανοίξουν

Να υπάρξει μια συζήτηση και ένας σχεδιασμός σχετικά με το πώς και οι υπόλοιπες δραστηριότητες, αναδεικνύοντας την ανάγκη στοχευμένων μέτρων προστασίας.

Να ενισχυθεί η απολύμανση των εσωτερικών χώρων, να ληφθούν μέτρα, όπως η εγκατάσταση συστημάτων απολύμανσης του αέρα. Τέτοια μηχανήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, με σχετικά χαμηλό κόστος, σε σχολικά λεωφορεία και τάξεις.

Το διάστημα μέχρι και τον Φεβρουάριο είναι το χειρότερο για την αερογενή μεταφορά του ιού, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Στη Σουηδία παρά τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες έχει δοθεί οδηγία για μαθήματα με ανοιχτό το παράθυρο.

Ένα μέτρο που επίσης συμβάλλει στην αποτροπή διάδοσης του ιού, είναι η ενίσχυση της .

Η κινητικότητα των εορτών θα επιφέρει μια μικρή αύξηση των κρουσμάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα «Συνεχίζεται η αργή αποκλιμάκωση».  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: