ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Η διαδικασία για τη διεκδίκηση του 13ου και 14ου μισθού

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/02/2019 - 09:15 | Author: Newsroom Ipaidia

«ΝΕΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ 13ΟΥΚΑΙ ΤΟΥ 14ΟΥ ΜΙΣΘΟΥ»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Το Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. μετά από διερεύνηση του θέματος και ενημέρωση από την εξειδικευμένη στο αντικείμενο, δικηγόρο-εργατολόγο κυρία Μαρία Μαγδαληνή Τσίπρα (βλέπε επισυναπτόμενη Γνωμοδότηση), επισημαίνει ότι:

Η νομική οδός απαιτεί τη δικαστική διεκδίκηση των αναδρομικών κάθε δικαιούχου σε ατομικό επίπεδο και οι συνάδερφοι θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα (και πάντως όχι αργότερα από τα μέσα Φεβρουαρίου) στην κατάθεση της σχετικής αγωγής. Ωστόσο, επισημαίνουμε ότι η απόφαση για την διεκδίκηση των αναδρομικών εναπόκειται στην ατομική βούληση κάθε συναδέρφου.

Η νομική οδός επιτρέπει και τη μαζική διεκδίκηση πολλών συναδέλφων μαζί (μέγιστη ομάδα ανά αγωγή 49 άτομα) ενώ για τους αναπληρωτές δεν τίθεται αριθμητικός περιορισμός. Όσοι συνάδερφοι αποφασίσουν την άσκηση αγωγής θα πρέπει να καταθέσουν το συντομότερο δυνατό τα στοιχεία που τους ζητούνται.

Σας επισυνάπτουμε δείγμα της αίτησης και του ιδιωτικού συμφωνητικού του συγκεκριμένου γραφείου, (ενδεικτικά σημειώνουμε ότι η βεβαίωση των συναδέρφων αναπληρωτών θα αφορά τα διαστήματα που εργάστηκαν από το 2013). Επισημαίνεται, ότι ο κάθε συνάδελφος αναζητά τα ανάλογα έντυπα από το δικηγορικό γραφείο που προτίθεται να απευθυνθεί.

Η Ομοσπονδία συνεχίζει να απαιτεί την πολιτική λύση του συγκεκριμένου ζητήματος με την καταβολή των περικοπέντων αναδρομικών από το 2013, σε όλους τους συναδέλφους και όχι μόνο σε αυτούς που θα προσφύγουν δικαστικά.

Πατήστε ΕΔΩ για να το κατεβάστε σε PDF το Γνωμοδοτικό Σημείωμα

 

Loading...


  • europalso   ideascentral