Αγαπητοί γονείς και εκπαιδευτικοί, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με Αυτισμό και Νοητική Αναπηρία «Ευτοπία» νομού Πέλλας, η ομάδα μέσου κοινωνικής δικτύωσης “Γονείς που διεκδικούν δημόσια παράλληλη στήριξη”, ο ΔΑΔΔΑ-Σύλλογος για παιδιά και ενήλικες με αυτισμό και Asperger Κομοτινής,η Μ.Κ.Ο. Μελέτη-Συμβουλευτική-Απασχόληση χαιρετίζουν τις ιδιαίτερα μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών σε όλη την χώρα που πραγματοποιούνται ενάντια στο νέο σύστημα διορισμών.

Το προβλεπόμενο σύστημα ρίχνει στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς που προσφέρουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, ενώ δεν καλύπτει τις ανάγκες των σχολείων.

Ιδιαίτερα στον χώρο της Ειδικής Αγωγής οι δομές και τα σχολεία λειτουργούν αποκλειστικά με αναπληρωτές με αποτέλεσμα οι πραγματικές ανάγκες να μην καλύπτονται ούτε στο ελάχιστο με τους 4500 διορισμούς που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Κατά συνέπεια οι δημόσιες δομές Ειδικής Αγωγής θα συνεχίσουν να υπολειτουργούν με τα παιδιά μας να πληρώνουν το τίμημα. Τα παιδία έχουν ανάγκη από σταθερό περιβάλλον εκπαίδευσης και από ανθρώπους που έχουν ζυμωθεί στο χώρο της Ειδικής Αγωγής εδώ και 15 χρόνια. Επίσης, το νομοσχέδιο αυτό προωθεί την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και μοριοδοτεί προσόντα που δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική γνώση. Συγκεκριμένα γίνεται μεταφορά πολυετούς προϋπηρεσίας (όσων εκπαιδευτικών διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην ειδική εκπαίδευση ή στην σχολική ψυχολογία) από την γενική εκπαίδευση στην ειδική δίχως να έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους στην ειδική. Για παράδειγμα ένας δάσκαλος που έχει μόλις ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό του στην ειδική αγωγή, θα μπορεί να αναγνωρίσει την προυπηρεσία του από τη γενική στην ειδική αγωγή.

Τέλος καταδικάζουμε απερίφραστα την απροκάλυπτη επίθεση των Σωμάτων Ασφαλείας προς τους απεργούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά τρεις διαδηλωτές. Η Ειδική Αγωγή είναι ένα ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας και ένας ξεχωριστός κλάδος της εκπαίδευσης και χρήζει εξειδικευμένης κατάρτισης και εμπειρίας.

Εμείς ως γονείς συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εκπαιδευτικών αφού ο στόχος μας είναι κοινός: δημόσια και δωρεάν παιδεία με αξιοπρεπείς συνθήκες και δικαιοσύνη για μαθητές και για εκπαιδευτικούς.

Με εκτίμηση
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με ΔΑΦ και νοητική αναπηρία “Ευτοπία”, Ν. Πέλλας
Ομάδα μέσου κοινωνικής δικτύωσης “ Γονείς που διεκδικούν δημόσια παράλληλη στήριξη”
ΔΑΔΔΑ-Σύλλογος για παιδιά και ενήλικες με ΔΑΔ,Αυτισμό και Asperger Κομοτινής.