ΠΕΚΑΠ – Σχετικά με το Νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/09/2013 - 14:13 | Author: Newsroom Ipaidia

Νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο

Την Τρίτη το βράδυ χάθηκε μια χρυσή αναπτυξιακή ευκαιρία για την Ελλάδα εν μέσω κρίσης να επενδύσει στην Πληροφορική Παιδεία και στο μέλλον της νέας γενιάς.

Αν και έγινε το πρώτο αποφασιστικό βήμα με την αναγνώριση της Επιστήμης των Υπολογιστών και την εισαγωγή αντίστοιχου μαθήματος στο Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο, ωστόσο καταργήθηκε το Πανελληνίως εξεταζόμενο μάθημα για την πρόσβαση των υποψηφίων στα δεκάδες τμήματα Πληροφορικής Α.Ε.Ι./Α.Τ.Ε.Ι. Μια απόφαση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη βούληση Κομμάτων, Βουλευτών, Προέδρων Τμημάτων, Πανεπιστημιακών Καθηγητών, Σχολικών Συμβούλων και Επιστημονικών Ενώσεων Πληροφορικής. Θεωρούμε ότι συντεχνίες και οικονομικά συμφέροντα απέτρεψαν την τελευταία στιγμή την απαιτούμενη ρύθμιση στο Σχέδιο Νόμου, που ψηφίστηκε από το Β θερινό τμήμα της ολομέλειας της Βουλής.

Η Π.Ε.ΚΑ.Π. θα συνεχίσει τον αγώνα για να αλλάξουν τα σχετικά άρθρα μέχρι την εφαρμογή του νέου συστήματος πρόσβασης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αντιληφθεί το στρατηγικό λάθος της και να επανορθώσει με την κατάθεση τροπολογίας σε επόμενο Νομοσχέδιο για την εκπαίδευση, διαχωρίζοντας το «Ε.Π.Ε. Θετικών και Τεχνολογικών Σπουδών» και εισάγοντας το μάθημα «Βασικές Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ» στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π. • Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις για πανελλήνιες 2020

     • ideascentral

   europalso