ΠΕΑΔ: Θέλουμε συνεργασία με την ΟΛΜΕ – Ανάγκη να υλοποιηθούν άμεσα οι διορισμοί στη Γενική

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/08/2019 - 09:53 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Η Π.Ε.Α.Δ. εκφράζοντας θεσμικά τους αναπληρωτές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση παρέστη σήμερα κατόπιν αιτήματός της στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Στην παρέμβασή μας τονίστηκαν τα ακόλουθα:

ΟΠΣΥΔ – Προσλήψεις αναπληρωτών 2019: Ανοίγουν οι δηλώσεις προτίμησης περιοχών

1. Ως ΠΕΑΔ επιθυμούμε τη συνεργασία με την ΟΛΜΕ αφού οι αναπληρωτές συμμετέχουν ενεργά στις τοπικές ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα και αποτελούμε μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους μας τους λειτουργούς της δημόσιας εκπ/σης.

2. Υπογραμμίσαμε την ανάγκη να υλοποιηθούν άμεσα με την έκδοση της σχετικής προκήρυξης από το οι 10.500 μόνιμοι στη Γενική Αγωγή παράλληλα με την υλοποίηση των 4.500 στην Ειδική εφόσον η Εκπαίδευση λογίζεται ως ενιαία οντότητα.

3. Διατυπώσαμε τους λόγους που θεωρήσαμε σημαντικούς για να υποστηρίξουμε τον περασμένο Ιανουάριο το τότε προτεινόμενο σχέδιο διορισμών που έγινε ο ν.4589/2019. Οι σημαντικότεροι ήταν και παραμένουν οι εξής: αναγνώριση προϋπηρεσίας έως τους 120 μήνες όταν το ισχύον καθεστώς ήταν έως τότε ο ν.3848/2010 και ενώ είχε επιχειρηθεί η απαράδεκτη «ρύθμιση Φίλη» που τελικά αποσύρθηκε. Επίσης, η κατάργηση του γραπτού διαγωνισμού και η τακτοποίηση του πίνακα των αναπληρωτών μετά από μια δεκαετή τουλάχιστον περίοδο στρεβλώσεων και αδικιών.

4. Καταστήσαμε σαφές προς το Δ.Σ. της ότι θεωρούμε απαραίτητο αυτή τη στιγμή να προταχθεί το ζήτημα των μόνιμων διορισμών στη Γενική Αγωγή.

Η Π.Ε.Α.Δ. θα συνεχίσει να αποτελεί τον αξιόπιστο θεσμικό συνομιλητή εκπροσωπώντας τους «είλωτες» της εκπαίδευσης, τους «νομάδες» εκπαιδευτικούς μέχρι την οριστική αποκατάσταση των εργασιακών μας σχέσεων.

  • Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις για πανελλήνιες 2020

     • ideascentral

   europalso